Türkiye’nin önde gelen işadamlarından Taşyapı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı ABD’nin yeni Başkanı Donald Trump’ı anlattı. Turanlı, 10 yıl önce tanıdığı Trump’ın, çok akıllı ve zeki olduğunu, ABD’nin yetiştirdiği önemli kişilikler arasında yer aldığını ifade etti.

İLGİLİ HABER'Trump Özal'ı evinde ağırlayacak', Cem Uzan fotoğraf paylaştı'Trump Özal'ı evinde ağırlayacak', Cem Uzan fotoğraf paylaştı

“İnsansever bir kişiliğe sahip Trump, bazı basın kuruluşlarında anlatılanların tam tersine dünya barışına katkıda bulunacak ve dünyanın kalkınmasının hız kazanmasına sebep olacaktır” diyen Turanlı, şunları söyledi:

p312hp213hp

ABD HALKINA HAYIRLI OLSUN


“Öncelikle ABD halkına hayırlı olmasını dilerim. Bugün bilindiği gibi dünyadaki ekonomilerin gelişmesi, gelir düzeyinin artması, barışın sağlanması, gelişmiş ülkelerin geri kalmış ülkelere yapacağı maddi ve manevi desteklerinin yanında o ülkelerin halklarının kendi kendilerini yönetebilecek siyasetçilerin seçilebilmesine de katkı sağlanmalı.” Demokrasinin, çok gelişmiş hukuk düzeyinin, mevcut sistemlerin en üstünde olan ve güçlü bir ekonomiye sahip ABD’nin, yeni başkanı Trump’la Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile ilişkilerini en üst seviyeye çıkaracağını tahmin ettiğini aktaran Turanlı sözlerini şöyle sürdürdü:

İŞ BİLEN BİR KİŞİLİĞE SAHİP


“Yüzyıldır gelen ABD-Türk dostluğu bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da meyvelerini verecek. Ortadoğu’nun kalkınmasına ve barışına, akan kanın durmasına, terörün son bulmasına huzura ve mutlu yaşama geri dönüleceğine inanıyorum. Trump, bütün dünya ülkelerinde, ticaret hayatında çok başarılı olmuş, tüm dünya ülkelerinin kalkınmasına vesile olmuş, çok ciddi, iş bilen bir kişiliğe sahiptir. Bence Trump Türkiye ve dünya için bir şanstır.” Bu arada, Emrullah Turanlı, ABD Başkanı seçilmesinin ardından Donald Trump’ı ilk tebrik eden isimlerden biri oldu. Turanlı, “Kendisine e-posta gönderdim. Davetini bekliyorum. İlk fırsatta ABD’ye giderek yüz yüze de kendisini tebrik edeceğim” şeklinde konuştu.