Çocuk istismarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’nı desteklemeyi sürdüreceğini açıklayan Turkcell’e tepkiler büyüyor. Sosyal medya üzerinden başlatılan ‘Turkcell hatlarımızı iptal ediyoruz’ kampanyası büyürken, ünlülerden de destek geliyor.



Eğitime destek vereceğini açıklayan ancak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile yıllardır yürüttüğü Kardelenler Projesi’ni bırakan Turkcell, Ensar Vakfı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Herhangi bir vakfı, derneği değil, öğrencilerimizin eğitimini destekliyoruz. Son günlerde açığa çıkan olaylar, toplumumuzu olduğu gibi bizi de üzmüştür. Sorumluların gereken cezaları almaları bizim de en kuvvetli dileğimizdir. Bununla birlikte, ülkemizin geleceğinin garantisi olan gençlerimizi desteklemeye devam edeceğiz” demişti.

OYUNCU CEREN MORAY DA KATILDI


Bu açıklamanın ardından, Turkcell kullanıcıları sosyal medya üzerinden ‘Turkcell hatlarımızı iptal ediyoruz’ kampanyası başlattı. 25 Mart’ta da oyuncu Ceren Moray Twitter hesabından “Bye bye turkcell, kurulduğun ilk günden beri müşterin olanı değil, tecavüzcüleri seçtiğin için…” yazdı.

Kampanyaya destek büyürken, Turkcell ve Ensar Vakfı’na tepki de artmaya devam ediyor.