İsmail ŞAHİN / SÖZCÜ

Ağaoğlu’nun Temmuz  2013’te satışa çıkardığı ancak Aralık 2013’te yargı kararıyla mühürlenen ‘Bakırköy 46’ projesi, üst mahkemenin kararı bozmasının ardından dün Central Park adıyla yeniden satışa çıktı. Projede iki yıl önce metrekare fiyatı 9.500 lira seviyesinde olan daireler 20 bin liradan satılıyor.

Foto: Sözcü


Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Central Park’ın satışına başladığını düzenlenen basın toplantısıyla duyurdu. İlk gün 34 milyon dolarlık satışın gerçekleştirildiği Central Park için Ali Ağaoğlu, “Bu proje ile satış rekorları kıracağız. İçinden geçtiğimiz zor dönemde sektöre bir hareketlilik getireceğimize inanıyorum” dedi.

KABUĞUMUZA ÇEKİLMEYECEĞİZ


2013 ile bugün arasında bölgede büyük fark olduğunu, fiyatları da buna göre belirlediklerini söyleyen Ağaoğlu, “Bu proje benim için gerçekten hayatımın dönüm noktasıydı. Manevi zarar telafi edilemez ancak maddi yönden telafi edecek gelişmeler oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bölgeye şehir parkı yapıyor. Marmaray projesi tam önümüze geldi. Tüp geçit projesi başladı, o da tam önümüzden geçiyor. Çok şey kaybettik gibi görünüyordu ancak şu anda proje çok daha iyi bir noktaya geldi” dedi.  Hızlı bir şekilde inşaata devam ettiklerini kaydeden Ağaoğlu, 24 ay sonra projenin biteceğini söyledi. Ağaoğlu, terör olayları için de “Özellikle dünyanın kaotik ortamında ve ülkemizin yaşamış olduğu talihsiz olaylar döneminde kabuğumuza çekilmeyeceğiz. İşimize devam edeceğiz. Ekonomi döndüğü sürece üstesinden geliriz” mesajı verdi.

İSTİKLAL CADDESİ’NE GÜL BIRAKTIM


Ali Ağaoğlu İstiklal Caddesi’nde yaşanan terör saldırısının ardından eşi ve oğluyla birlikte olay yerine giderek, kırmızı gül bıraktığını söyledi. Ağaoğlu, “Benim için güzel bir nostalji oldu, 15 yıldır gitmemiştim İstiklal Caddesi’ne... Millet fakir, karanfil bırakıyordu, ben gül bıraktım” diyerek espri yaptı.

1.2 MİLYAR DOLARLIK CİRO BEKLİYOR


Şirketin Murahhas Azası Hasan Rahvalı, projeden toplam 1 milyar 200 milyon dolar tutarında satış beklediklerini ve konutların ortalama metrekare fiyatının 6.800 dolar olduğunu kaydetti.

Rahvalı, projenin lansman indiriminin yüzde 15 olduğunu bildirerek, “Projemiz siftahını İranlı bir müşterimiz ile yaparken başka bir müşterimize 25 milyon dolarlık toplu bir satış gerçekleştirdik. Metrekare fiyatının proje tamamlandığında 10 bin dolara kadar çıkacağını umut ediyoruz” dedi. 1.155 daire ve 177 bin metrekare satılabilir alanın bulunduğu projede yüzde 70 banka kredisi kullanıldığında 24 ay faizsiz kredi seçeneği sunduklarını belirten Rahvalı, dolarla ödemelerde ise kuru 2.80 TL olarak sabitlediklerini ifade etti.
Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir de projenin “doğru marka, doğru lokasyon, doğru fiyat” sloganıyla başarıya ulaşacağını dile getirdi.

‘HİÇBİR ŞEKİLDE TEDİRGİN DEĞİLİM’


Reza Zarrab’ın ABD’de tutuklanmasının, Central Park, projesini etkileyip etkilemeyeceğine  ilişkin bir soru üzerine Ali Ağaoğlu, “Bu projede imar yönünden bir haksızlığa uğramıştık. Bir üst mahkeme verdiği kararla ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koydu. Central Park’ın bulunduğu alan zaten imarlı bir alandı, yeniden imara açılan bir bölge değildi. FETÖ denen terör örgütüne mensup hakimler görevden alındıktan sonra bize iptal kararı verildi. Bir üst mahkeme haklılığımızı tescil etti, yolumuza devam ediyoruz” dedi.
Tedirginlik yaşamadığını söyleyen Ağaoğlu, “Hak etmediğim olayların içinde olmak beni üzmüştü. Hiçbir şekilde tedirginliğim yok. Çünkü hayatım boyunca devlete, yasalara son derece saygılı bir insan oldum. Hayatım boyunca yamuk yumuk işlerde olmadım. İşimi takip etmenin mağduru oldum” diye konuştu.