Ebru Gündeş son dönemde Türkiye'de Zarrab'ın tutuklanmadan önce sürdürdüğü hayat standardını değiştirmiş, daha mutevazı yaşamaya başlamıştı. Gündeş'in daha önceki lüks yaşam tarzından vazgeçip, çalışanlarının sayısını azalttığı haberlere konu olmuş, özel uçak yerine tarifeli uçakla seyahat etmeye başladığı, konserlerde giydiği kıyafetlerini tekrar giydiği ifade edilmişti.

[old_news_related_template title="Avukatları Reza Zarrab'ı aldatıyor mu?" desc="Preet Bharara'nın son çıkışı 'avukatları Reza Zarrab'ı aldatıyor mu' sorusunu gündeme getirdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/11/reza-zarrab-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/avukatlari-reza-zarrabi-aldatiyor-mu-1520095/"]

BHARARA "ÇIKAR ÇATIŞMASI" UYARISI YAPMIŞTI

ABD'de Zarrab davasının savcısı Preet Bharara da geçen ay, "Avukatlar hem Zarrab'ı, hem de Zarrab'ın dolandırmakla suçlandığı bankaları temsil ediyor. Çıkar çatışması var"  hamlesi yapmışmıştı. Bharara, geçen ay mahkemeye verdiği dilekçede, “avukatları Zarrab’ı aldatıyor mu” sorusunu gündeme getirmişti.

Zarrab’ın tuttuğu avukatların davada “çıkar çatışmasına” girebileceklerine dikkat çeken Bharara, Hakimden, Zarrab’la bir dava oturumu ayarlamasını istemiş, davanın hakimi richard Berman da savcılıktan gelen bu talebi haklı bulmuştu.

[old_news_related_template title="Ebru Gündeş ve Reza Zarrab hakkında son iddia" desc="Reza Zarrab ve Ebru Gündeş'in boşanma kararının ardında 'inatlaşma' olduğu iddia edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/10/ebru-5.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/ebru-gundes-ve-reza-zarrab-hakkinda-son-iddia/"]

VE ZARRAB AVUKATLARI AZLETTİ

Bharara’nın ortaya attığı “çıkar çatışması” konusu, Zarrab’ın kendisini savunmak üzere anlaştığı hukuk bürosunun, Kirkland & Ellis (K&E) tarafından satın alınmasıyla başlamıştı.

K&E Alman Deutsche Bank ve Bank of America'nın da avukatlığını üstlenmiş durumda.  Bharara, Zarrab hakkındaki “bankaları dolandırmak” suçlamasında, bu bankaların da mağdur sıfatıyla yer aldıklarını açıklamıştı. Avukatların hem sanık olan Zarrab’ı, hem de mağdur durumdaki bankaları temsil etmesinin “çıkar çatışması” olduğuna dikkat çekmişti.

Dilekçelerde, Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, LLP, and Clifford Chance US LLP'nin bundan böyle Zarrab'ın avukatlığından çekildiğine, Zarrab'ın bundan  böyle, New York'ta ilk anlaştğı avukatlık firması olan Brafman And AssociatesP.C. tarafından savunulmaya devam edeceği kaydedildi.

Bharara'nın "çıkar çatışması içinde olabileceklerini" söylediği Zarrab'ın anlaştığı avukatlık firmaları Bancroft  ile K&E mahkemeye ayrı ayrı dilekçeler vererek, Zarrab'ın avukatlığından çekildiklerini bildirdiler. Dilekçelerde, savunma takımından çekilme kararının "Zarrab'la da danışmalar içinde alındığını", Zarrab'ın savunma ekibini "daha etkin ve verimli" hale getirmek için bu kararı aldığı da ifade edildi.

[old_news_related_template title="Reza Zarrab'ın ağabeyine 75 yıl hapis istemi" desc="New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, Reza Zarrab'ın (33) ağabeyi Muhammed hakkında kardeşiyle aynı suçlamaları içeren bir iddianame hazırlayarak, mahkemeye sundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/11/zarrab-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/reza-zarrabin-agabeyine-75-yil-hapis-istemi-1494730/"]

BHARARA'NIN UYARISI MI, PARASIZLIK MI?

Zarrab'ın, her birinin saati en az 350 ABD doları olan ve Amerikan medyası tarafından "rüya takımı" olarak nitelendirilen avukatlarından büyük bölümüyle yollarını ayırmasının nedeninin ise, Bharara'nın "çıkar çatışması" uyarısı mı, yoksa Eşi Ebru Gündeş gibi "daha mutevazi harcama ihtiyacı" mı olduğu ise ortaya çıkmadı.