Seyhan Belediyesi önündeki ve üzerinde yaşamını yitiren 12 kişiyi temsilen 12 güvercinin bulunduğu anıtın açılışına, CHP Adana Milletvekilleri Aydın Uslupehlivan ve İbrahim Özdiş, KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Beyazıt İlhan, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel - İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, patlamadan yaralı kurtulanlar ve patlamada yaşamını yitirenlerin aileleri katıldı.

anıt

Açılış töreninde konuşan Zeydan Karalar, yapılan bombalı saldırılarla Türkiye'nin huzurunun bozulmaya çalışıldığını söyledi. Karalar şöyle konuştu:
"10 Ekim günü Cumhuriyet tarihinin en ağır katliamı olmuştur. Aslında Diyarbakır'da başlayan Suruç'ta devam eden Ankara'da olan ve halen devam eden bu katliamların bir anlamı var. Gidilmek istenen bir yol var. İstiyorlar ki, Türkiye'deki insanlar bir arada yaşamasınlar. Herkes bir biri ile düşman olsun. Bu güzelim topraklarda birlikte barış içinde yaşamayalım. Bunu uzun süredir deniyorlar ve yapmaya çalışıyorlar. Ama Türkiye'de yaşayan halklar bu oyuna düşmediler düşmeyecekler. Ankara'da şehit düşen 101 kardeşimizden 12'si Adanalı. 12 güvercinli bir anıt yaptık. Bu anıtı yaptığımız için çok mutlu olduk. Biz kardeşlikten barıştan, insanlıktan yanayız. İnadına barış, inadına kardeşlik, inadına sevgi diyoruz."

[caption id="attachment_1224409" align="aligncenter" width="600"]FOTO: DHA FOTO: DHA[/caption]

Yapılan açılış konuşmasından sonra törene katılan protokol üyeleri, Ankara patlamasında yaşamını yitiren 12 kişi için beyaz güvercinler uçurdu. Daha sonra kurdele kesilerek barış anıtı açıldı.  DHA

 

[caption id="attachment_1224413" align="aligncenter" width="600"]FOTO: DHA FOTO: DHA[/caption]