Adana'da serinlemek için girdiği sulama kanalında bilinçsizce sürüklenen 13 yaşındaki Civan Abdi'yi gören bir polis memuru can simidi attı. Olayı gören 14 yaşındaki Ahmet Özen de suya girerek Abdi'nin boynuna can simidini geçirip kurtarılmasına yardım etti.


Foto: DHA -Yüzmek için girdiği kanal sonu oluyordu


 

Olay, dün saat 16.00 sıralarında merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Levent Mahallesi'nden geçen Devlet Su İşleri'ne ait sulama kanalında meydana geldi. Civan Abdi, serinlemek için girdiği sulama kanalında yorulup su yutmaya başlayınca bilincini yitirdi. Bölgede devriye görevi yapan polis memuru Mehmet Emin, sulama kanalında bir çocuğun sürüklendiğini fark etti. Polis aracından inen Mehmet Emin, çocuğa can simidi attı. Bilinçsiz olan Abdi, can simidine tutunamadı. Bu sırada kalabalığı görerek olay yerine gelen Ahmet Özen de suya atladı. Ahmet Özen, can simidini Abdi'nin boynuna geçirerek sudan çıkarılmasına yardım etti.

POLİS MEMURU HAYATA DÖNDÜRDÜ

Çocuğun nefes almadığını fark eden polis memuru Emin, suni teneffüs ve kalp masajı yaptı. Polis memurunun müdahalesiyle hayata dönen Civan Abdi, ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Abdi'nin sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken polis memuru Emin ile Ahmet Özen hatıra ı çektirdi.

DHA