Şubat ayı bu yıl 29 çekiyor. Dört yılda bir gerçekleşen bu durum nikah salonlarını da vurdu. Evlilik yıldönümlerini dört yılda bir kutlamak istemeyen çiftler, 29 Şubat’ta nikah salonlarını boş bıraktı. Kimse 29 Şubat’ta evlenmek istemedi.
Deniz AYHAN/ANKARA

FOTO:DHA/ Hiç kimse 29 Şubat günü evlenmek istemeyince nikah salonları boş kaldı.


Ankara’da Çankaya, Yenimahalle ve Altındağ Belediyelerine nikah için hiçbir çift başvurmadı.  İstanbul’un Beşiktaş Belediyesi’ne tek çift, Kadıköy Belediyesi’ne de iki çift başvuru yaptı.

Ankara’nın en yoğun nikah kıyan belediyeleri olan Çankaya, Yenimahalle ve Altındağ nikah salonları 29 Şubat Pazartesi günü boş kalacak. İstanbul’un Beşiktaş Belediyesine tek çift, Kadıköy Belediyesine ise sadece iki çift başvuru yaptı.

DÖRT YILDA BİR OLMAZ


Nişanlı çiftlerin, evlilik yıldönümlerini dört yılda bir kutlamak istememesinden dolayı, 29 Şubat’taki nikahlarda ciddi oranda düşüş yaşandı.

14 Şubat Sevgililer Günü ya da 06-06-2006, 10-10-2010, gibi kolay hatırlanan günlerde hınca hınç dolan nikah salonları, 29 Şubat günü boş kalacak.
2016 yılında en çok 14 Şubat tarihi için başvuru alan belediyeler, 06-06-2016 tarihinde de yoğunluk yaşanacağını tahmin ediyor.