Ali AKSOYERİSTANBUL,(DHA) İSTANBUL’a 32 yıl hizmet verdikten sonra geçtiğimiz aylarda kapatılan ve Gürpınar’a taşınan Kumkapı İstanbul Balık Hali binası bugünlerde sessizliğe büründü.

Günün ilk ışıklarıyla birlikte yanaşan balıkçı tekneleri ile hareketlenen, yapılan balık mezatlarıyla seslerin eksik olmadığı Balık halinin önündeki limanda bugünlerde balıkçı teknelerinin yerine artık yük gemileri duruyor. Avrasya tünel şantiyesiyle ilgili bölgede yapılan çalışmaların içinde kalan eski binanın ne olacağına önümüzdeki günlerde karar verilecek.

32 YIL İSTANBUL`A HİZMET VERDİ
Kumkapı’da bulunan su ürünleri hali, inşaatına devam edilen Avrasya Tüp Geçit projesi şantiyesi içinde kalması ve fiziki ve teknik olarak artık ihtiyacı karşılamaması nedeniyle kapatılarak Gürpınar’daki yeni binasına taşınmıştı. 32 yıl hizmet verdikten sonra kapatılan Eski Balık Hali bugünlerde derin bir sessizliğe bürünmüş durumda. Eskiden gün doğarken gelen balıkçı tekneleri ile limanı dolan, balık kasalarını indiren işçilerin, yapılan balık mezatlarında alıcıların teklif sesleriyle çınlayan binada bugünlerde sadece martılara kalmış durumunda. Eski hal binası üzerinde havadan yaptığımız çekimlerde ise eskiden büyük balıkçı tekneleri ile dolan limanda şu anda birkaç küçük balıkçı teknesinin dışında yük gemilerinin bağlandığı görüldü. Avrasya tüneli şantiyesi içinde kalan binanın nasıl değerlendirileceğine ise önümüzdeki günlerde karar verileceği öğrenildi.
BALIK HALİNİN TARİHİ
DHA