Ankara 15. Asliye Ceza Mahkemesi, Jandarma Genel Komutanlığı'na mektup yazarak, "Ülkeye bu kötülüğü ABD-Tayyip Erdoğan-Fetullah şeytan üçgeninin yaptığını tarih elbet yazacaktır. Milli bir iktidarın kurulmasını ancak siz gerçekleştirirsiniz" dediği gerekçesiyle 92 yaşındaki Kamil Muştu'yu, 1 yıl 2 ay hapse mahkum etti. Erdoğan'ın da müdahil olduğu davada, kendisini "Ülkenin gidişatından memnun değilim. Gerçekleri yazdım" diyerek savunan Muştu'nun cezası ertelendi.



Asuman ARANCA / ANKARA

Kütahya’da yaşayan 92 yaşındaki Kamil Muştu, 1 Haziran 2015 tarihinde Jandarma Genel Komutanlığına bir mektup gönderdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yakındı. “Sayın Generallerim” diye başlayan mektubunda Muştu, “Ülkeye bu kötülüğü ABD-Tayyip Erdoğan-Fetullah şeytan üçgeninin yaptığını tarih elbet yazacaktır. … Yalancılık onda, hırsızlık soygunculuk onda, düşmanla iş birliği yapmak onda, 13 yıldır ülkeye verdiği zarar özelleştirmeler dahil 1 Trilyon TL’yi geçmiştir. (…) Milli bir iktidarın kurulmasını ancak siz gerçekleştirirsiniz” dedi. Jandarma Genel Komutanlığı da, Muştu hakkında, Erdoğan’a hakaret iddiasıyla ihbarda bulundu.

GERÇEKLERİ YAZDIM


İhbar üzerine başlatılan soruşturmayı tamamlayan savcılık, Muştu hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Erdoğan’ın da müdahil olduğu dava kapsamında talimatla ifadesi alınan Muştu savunmasında, “Mektubu yazmamdaki amaç hakaret etmek değildir. Ülkenin gidişatından memnun olmadığım, bunun da sebebinin Tayyip Erdoğan olduğunu düşündüğümden bu ifadeleri yazdım. Eleştiride bulundum ve gerçekleri yazdım” dedi. Davaya bakan Ankara 15. Asliye Ceza Mahkemesi, yazdığı sözlerin hakaret olduğu gerekçesiyle Muştu’yu 1 yıl 2 ay hapse mahkum etti. Muştu’nun cezası ertelendi.