YARGIDA Birlik Derneği'nce düzenlenen Diyarbakır toplantısında konuşan Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet, hakim ve savcılar olarak terörle mücadelede kararlı olduklarını söyledi.
Yargıda Birlik Derneği tarafından bölgedeki hakim ve savcıların katılımı ile Diyarbakır'da bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Yargıda Birlik Derneği Başkanı Dr. Birol Kırmaz, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Cihan Kart, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş ile yaklaşık 200 hakim ve savcı katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, katılımcılara teşekkür etti.
HER TÜRLÜ FIRTINANIN DİNECEĞİ TEK LİMAN HUKUKTUR
Daha sonra konuşan Yargıda Birlik Derneği Başkanı Dr. Birol Kırmaz, yargı sisteminin son yıllarda çok ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade ederek, "Bu sıkıntıları aşmak için meslektaşlarımızın gösterdiği çaba her türlü takdire şayandır. Biz ayrıştırmaya değil kalıcı bilikteliği sağlamaya talibiz. Yargıda ayrımcılık ve ötekileştirme hastalığına kimsenin kapılmasına müsaade etmemeliyiz. En az bunun kadar önemli olan diğer husus ise yargının bir grubun ya da zihniyetin çıkarlarına hizmet eder hale gelmemesidir. Türk yargısını daha iyi günlerin beklediğine olan inancımı ifade etmek isterim. Bunun için yakın geçmişte yaşanmışlıkların ışığında birlikte çaba göstermeliyiz. Birlik diyoruz çünkü geleceğe birlikte yürüyoruz. Birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin sınandığı bu zor günlerde acılarımızın son bulması adına teröre karşı da biriz ve beraberiz. Ülkemiz üzerindeki emellerini hiçbir dönem gerçekleştiremeyen güçler, vatandaşlarımız arasında yapay ayrılıklar oluşturarak huzur ve mutluluğumuzu bozmaya çalışmaktadır. Ancak milletimizin güçlü sağduyusu ve birlikte yaşama isteği karşısında hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklardır. Gözyaşı ve acının dineceği, cennet vatanımızda barış ve huzurun daim olacağı aydınlık günlerin inşasının temelinde hukuk yer almalıdır. Zira her türlü fırtınanın dineceği tek liman hukuktur. Hukukun üstünlüğü idealinde birlik olan hakim ve savcılar bu anlayış ve inanç içerisinde terörle mücadele eden güvenlik güçlerinin yanında ve adına hüküm kurdukları milletinin hizmetindedir"dedi.
HAKİM VE SAVCILAR OLARAK TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLIYIZ
Toplantıda daha sonra konuşan Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet ise böyle dönemlerden geçerken millete verilmesi gereken en önemli mesajın birlik ve beraberlik olduğunu belirterek, "Biz hangi renkte, tonda, düşüncede olursa olsun milletini seven insanlar olarak bir araya geldik. Aramızdaki farklılıkları kaldırdık. Hukukun üstünlüğü ve adaletin tesisi için mücadele ediyoruz. Bu tablo milletimizin, devletimizin en çok özlediği tablodur. Terörle mücadele eden bu bölgede fedakarca görev yapan meslektaşlarımıza teşekkürü borç biliyoruz. Bütün hakim ve savcılar olarak sizlerin yanındayız. Hepimiz buraya gelmek istiyoruz. Türk adaletini temsil edenler olarak terör örgütü mensuplarına diyoruz ki; gelin Türk adaletine teslim olun. Teröre bulaşmamış olanlara da diyoruz ki; 'Bir an önce vazgeçin, gelin devletinize teslim olun' Çünkü biz hakim ve savcılar olarak terörle mücadelede kararlıyız. Nasıl güvenlik güçlerimiz, bu noktada aynı kararlılıkla mücadele ediyorsa biz de aynı kararlılıkla terörle mücadele edeceğiz"diye konuştu.

DHA