Adana'nın merkez Seyhan İlçesi'ndeki Döşeme Mahallesi Mehmet Nuri Sabuncu Bulvarı'nda bulunan Adana Valiliği'nin önündeki açık otoparktaki patlama saat 08.05'te meydana geldi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş olayın ardından yaptığı ilk açıklamada patlamada 2 kişinin öldüğünü, 16 kişinin yaralandığını söyledi. Bomba yüklü aracı makam girişine yakın bir noktada patlatıldığı öğrenildi. Ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu belirtildi. Daha sonra yaralı sayısı 31 olarak güncellendi.  Patlamada hayatını kaybedenlerin valilikte görevli bahçıvan Gökhan Aygün (41) ile Göç İdaresi Müdürlüğü personeli iken OHAL Birimi'nde görevlendirilen 2 ay önce nişanlanan Kadir Kırbaşçı olduğu belirlendi. Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kamil Eskimez ile Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde görevli Uğur Temur'un da aralanda bulunduğu 31 kişi çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralılardan bazılarının ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildiği bildirildi.

İLGİLİ HABERSon dönemde Türkiye'de düzenlenen terör saldırılarıSon dönemde Türkiye'de düzenlenen terör saldırıları


adana-2Adana'dan gelen son dakika haberlerine göre; teröristler önceden getirdiği bomba yüklü aracı tam mesai saatinin başladığı sırada infilak ettirdi. Kentin büyük bölümünden duyulan patlamayla birlikte otoparktaki araçlar yanmaya başlarken o sırada araçlarını park eden ve oradan geçenler yaralandı. Valilik binası başta olmak üzere çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı. Adana Valisi yaptığı açıklamada 2 kişinin öldüğünü açıkladı. Güvenlik güçleri bombalı araçla saldırıyı düzenleyen teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

adana-3

MERSİN PLAKALI ARAÇ, KADIN ŞOFÖR


Güvenlik güçleri yaptıkları ilk çalışmada söz konusu bombalı aracın Mersin (33) plakalı olduğunu ve bir kadın tarafından otoparka getirildiğini tespit ettiler. Bombalı aracı kimliğini gizlemek için başörtüsü takan kadın teröristin valilikte mesainin başladığı sırada getirip, binanın protokol girişindeki açık otoparkta valinin makam aracının park alanına yakın bir yere bıraktığı ve uzaklaşmasının ardından patlamanın olduğu belirtildi.

İLGİLİ HABERAdana'daki saldırıdan karelerAdana'daki hain saldırıdan kareler


HEDEF VALİYDİ


İHA, Adana'da bombalı saldırıda hedefin Adana Valisi Mahmut Demirtaş olduğu haberleştirdi. Haberde; Vali Demirtaş'ın valiliğe giriş saatine dakikalar kala protokol girişine en yakın noktadaki otoparkta aracın patlatıldığının belirlendiği ifade edildi. Bu arada, patlamanın ardından çalışma başlatan güvenlik güçleri çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

İLGİLİ HABER7. Enerji Zirvesi Adana'da toplanıyor7. Enerji Zirvesi Adana'da toplanıyor

VALİLİKTE GÖREVLİ BAHÇIVAN ÖLDÜ


Patlamada yaşamını yitirenlerden birinin Seyhan İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü'nde görev yapan Gökhan Aygül olduğu açıklandı. Evli 2 çocuk babası olan Aygül'ün, valilikte bahçıvan olarak 28 Kasım'a kadar geçici görevlendirildiği kaydedildi. Diğer şehidin ise Göç İdaresi Müdürlüğü personeli iken OHAL Birimi'nde görevlendirilen 2 ay önce nişanlanan Kadir Kırbaşçı olduğu belirlendi.    Otoparkta görevli bir kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

İLGİLİ HABERAdana şehidinin 4 günü kalmış!Adana şehidi bahçıvanın 4 günü kalmış!

BELEDİYE BAŞKANI SÖZLÜ: ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü konuyla ilgili "Valilik girişinin hemen bitişiğinde yer alan yerleşke. Sabah saatlerinde yoğun araç girişinde oraya sokulan bir araç. Bomba yüklü aracın patlatılmasıyla tahribat büyük. 2 şehidimiz, 21 yaralımız var. İnşallah ölü sayısı artmaz. Patlamanın şiddetiyle binanın içinde büyük hasarlar var. Adanamız büyük bir tehlike atlattı. Hem Adana'ya hem Türkiye'ye geçmiş olsun. Ölü sayısı artabilir" dedi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ da yaralılardan 5'inin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

FOTO:DHA FOTO:DHA

KURTULMUŞ: TERÖRE TESLİM OLMAYACAĞIZ


Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise "Adana'daki hain saldırıyı kınıyor, terörü ve destekçilerini lanetliyorum. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Bölgede oynanan oyunu bozduğu için hedef haline gelen Türkiye, teröre teslim olmayacak, terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir." değerlendirmesinde bulundu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI TELEFONU


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'da gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ı telefonla aradı. Terör saldırısı ile ilgili Adana Valisi Mahmut Demirtaş'tan bilgi alan Kemal Kılıçdaroğlu, hain saldırıyı kınayarak, terörü lanetlediğini belirtti. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Kılıçdaroğlu, Adana Valisi Demirtaş'a meydana gelen hain terör saldırısı nedeniyle başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

FOTO:DHA FOTO:DHA


RTÜK'TEN YAYIN YASAĞI


Öte yandan Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK), Adana Valiliği  otoparkında meydana gelen patlamayla ilgili Başbakanlığın yazısıyla geçici yayın  yasağı getirildiği bildirildi. RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, 6112 sayılı Radyo ve  Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 7. maddesinde  "milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi  şekilde bozulmasının kuvvetle muhtemel olduğu durumlarda" geçici yayın yasağı  getirilebileceğinin öngörüldüğü hatırlatıldı. Adana Valiliği otoparkında meydana gelen patlamayla ilgili olarak  Başbakanlığın ilgili yazısıyla geçici yayın yasağı getirildiği belirtilerek,  medya hizmet sağlayıcılarının patlamaya ilişkin yapılacak yayınlarda 6112 sayılı  Kanun'da ve diğer kanunlarda sayılan yayın ilkelerine uyması gerektiği  vurgulandı.

Bu çerçevede, "patlamaya ilişkin olarak, patlama anı, patlama sonrası  olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa  patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe  ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara, olayın  aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin  engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında, olaya iştirak  etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları  araçlar ve benzeri diğer hususlara" yayınlarında kesinlikle yer verilmemesi  istendi.