ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Adana'daki Çukurova Üniversitesi'nde 160 milyon liralık bütçeyle yaşama geçirilen 12 tesisin açılışını yapıp, bir sağlık merkezinin de temelini attı.
Çukurova Üniversitesi Balcalı Yerleşkesi'ndeki Mithat Özsan Amfisi'nde gerçekleştirilen toplu açılış ve temel atma törenine, Bakan Sarı ve Ömer Çelik'in yanı sıra Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana milletvekilleri, belediye başkanları, bürokratlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Çukurova Üniversitesi'nin tanıtımıyla ilgili görsel bir sunumun yapıldığı törende Akademik Vokal Grubu, piyano eşliğinde sevilen türküleri seslendirdi. Törene katılanları selamlayan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, 160 milyon liralık bütçeyle yapımı tamamlanan 12 tesis ile temeli atılan 20 bin metrekarelik Dr. Mehmet Feyyaz Etiz Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi için verilen desteğe teşekkür etti.
'ÜNİVERSİTELERDE FANATİZM ETKİN OLMAMALI'
Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, üniversite ve bilim dünyasının Türkiye'nin kalkınması ve gelişmesi için çok önemli olduğunu söyledi. Çukurova Üniversitesi'nin markalaşması ve uluslararası bir üniversite olmasının önemli olduğunu aktaran Çelik, "Devletlerin hayatlarında çeşitli dönemler olur. Tarih içerisinde bazı devletler yok olur, bazı devletler yaşar, yola devam eder. Bu vatanın geleceğini düşünmek zorundayız. Üniversite bir evren, kendi havası, oksijeni olan bir evren. Üniversitede her hocanın, her öğrencinin bir siyasi ve ideolojik duruşu vardır. Farklı fikir ve farklı felsefik anlayışlar olabilir. Herkesin aynı siyasi düşünce ve anlayışta olması beklenemez. Bu bakımdan üniversitelerde, herhangi bir fanatizm etkisi altında olmadan herkes kendi görüş ve düşüncelerini dile getirebilmeli. Üniversitelerde derslerin ötesinde ortaya konulan anlayış önemlidir. Üniversitelerle ülkenin demokratik düzeyi arasında bir ilişki vardır. Sokaktaki vatandaş mutlu değilse, o devlet başarılı değildir"dedi.
REKREASYON ALANI MÜJDESİ
Yaptıkları çalışmalardan söz eden Bakan Sarı ise, şunları kaydetti:
"Bugün Adana ve hatta bölgemiz için önemli bir gün. 160 milyon liralık bir yatırım açılıyor, önemli bir sağlık merkezinin temeli atılıyor. Vatandaşlarımız arasındaki ayrımı kaldırdık. Artık herkesin hizmetinden memnun kaldığı, arzu ettiği hastanelerde tedavi gördüğü bir sağlık sektörü var. Sağlıklı topluma sağlıklı nesillerle ulaşacağımızı hepimiz biliyoruz. İnsan sağlığına yapılan yatırımı önemsiyoruz. Hastanenin 2 yıl içinde tamamlanıp, hizmete girmesini bekliyoruz. Üniversitelerimizin hiç kuşkusuz, bilim, düşünce ve teknolojinin üretildiği merkezdir. Hükümetimiz, bilimsel üretimi desteklemektedir. Bu bir irade ve ekip işi. Hükümet olarak hep bu bilinçle hareket ettik. İnsan odaklı ve insan merkezli bir anlayış ortaya koyduk. Bölgesinin parlayan yıldızı Adana, bölgesinin cazibe merkezi olmaya çalışıyor ve çalışmaya da devam edecek. Üniversitenin karşı yakasındaki bütün Adanalı hemşerimizin kullandığı Adnan Menderes Bulvarı'nda DSİ ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ortak çalışması gerçekleştirilecek. Adana'ya en kısa sürede Adnan Menderes Bulvarı'nı rekreasyon alanı olarak hediye edeceğiz. Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor. Bu proje, bakanlığımızın koordine ve kontrolünden devam edecek. Adnan Menderes Bulvarı, Adanalıların çok rahat yürüyebileceği bir alan olacak."
Konuşmaların ardından Bakan Sarı ile protokol üyeleri hep birlikte butona basıp hastanenin temelini attı ve tesislere bağış yapan hayırseverlere plaket verdi. ÇÜ Rektörü Mustafa Kibar ise Bakan Sarı ve Ömer Çelik'e plaket sundu.

DHA