ADANA Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü kortlarında yetişen, milli tenisçiler Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu’nun isimleri, memleketlerinde spor komplekslerine verildi.
Çukurova Belediye Meclisi’nin dün yapılan haziran dönemi birinci oturumunda, Adana’nın gururu tenisçiler Çağla Büyükakçay ile İpek Soylu’nun isimlerinin, spor kompleksi ve dinlenme parkı ile spor alanına verilmesi oy birliği ile kararlaştırıldı. Mahfesığmaz Mahallesi'ndeki spor kompleksine ‘Mahfesığmaz Mahallesi Çağla Büyükakçay Spor Kompleksi’, Yurt Mahallesi Barış Manço Bulvarı’nda bulunan spor alanına ise ‘Yurt Mahallesi İpek Soylu Dinlenme Parkı ve Spor Alanı’ isimlerinin verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Belediye Meclisi'nde alınan bu kararla ilgili üyelere teşekkür eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Bu çocuklarımız göğsümüzü kabarttı. Çocuklarımızı onurlandırmamız gerekiyordu" dedi.
İstanbul Cup'ta WTA kupası kaldırarak, klasmanda ilk 100'e giren ilk Türk tenisçi unvanını alan 26 yaşındaki milli raket Çağla Büyükakçay ile WTA’nın parlayan genç yıldızlarından 20 yaşındaki milli raket İpek Soylu’nun isimleri memleketleri Adana’da ölümsüzleştirildi.

FOTOGRAFLI

DHA