AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, "Silahlar bırakılmadan, teröristler ülke dışına çıkmadan kesinlikle bu mücadele son bulmayacaktır" dedi.
Çeşitli ziyaretlerde ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Tokat'a gelen AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, kentte ilk olarak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin yeni binasının temel atma programına katıldı. Ardından kooperatifin genel kurul toplantısına katılan Çakır, burada esnafın sorunlarını dinledi. Milletvekili Çakır daha sonra AK Parti İl Başkanlığı tarafından 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda düzenlenen il danışma toplantısına katıldı.
'
ÇOK ÖNEMLİ NOKTAYA GELDİK'
Ziyaretleri sırasında bir gazetecinin, 'Hakkari'nin Yüksekova ve Mardin'in Nusaybin ilçelerindeki sokağa çıkma yasağıyla ilgili sorusu üzerine Çakır, bunun 6 aydır devam eden terörle mücadelenin bir parçası olduğunu söyleyerek, "Yeni bir şey söz konusu değildir. Güvenlik güçlerimiz, hükumetimiz 30 yıllık PKK tarihinde çok önemli bir noktaya gelmiş bulunmaktadır. Masumla suçluyu, haklıyla haksızı ayırmak suretiyle terörle mücadele konusunda son derece ciddi bir çaba, mücadele içerisindedir. Bildiğiniz gibi Sur'da, Silopi'de, Şırnak'ta, Diyarbakır'da bu mücadeler devam etmektedir. Terörist unsurlar enterne edilmektedir ve Sayın Başbakanımızın ifadesiyle söylemek gerekirse, son silah teslim edilinceye ve son terörist ülke dışına çıkıncaya kadar da bu mücadeleden geri adım atılmayacaktır. Bizim dediğimiz son derece açık ve nettir. Silahlar bırakılmadan, teröristler ülke dışına çıkmadan kesinlikle bu mücadele son bulmayacaktır" dedi.

DHA