AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, İzmir'de Erzurumlular ve Gümüşhaneliler dernekleri ile bir araya gelerek 'Teröre karşı tek yürek' konulu konuşma yaptı. Hotar, "Bu meydan boş değil. Bu ülke şehitlerimizin kanıyla dünyanın tüm ülkelerine karşı mücadele vererek kazanıldı" dedi.
AK Parti'nin sosyal işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Erzurum Dernekleri Birliği Federasyonu tarafından Kaya Termal Otel'de düzenlenen kahvaltıya katıldı. Kahvaltıda Gümüşhaneliler Derneği üyeleri de yer aldı. Toplantıda, AK Parti'nin Sosyal İşler Başkanlığı'nda görev yapan Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül ve eski Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı da hazır bulundu. Erzurum Milletvekili Ilıcalı, İzmir'de 470 bin Erzurumlu olduğunu öğrendiğinde çok şaşırdığını belirterek, "Erzurum'un merkezinde bile o kadar yok. İlçeleriyle birlikte 750 bini buluyor" dedi.
Nükhet Hotar, bundan sonraki süreçte hemşehri dernekleriyle İzmir'de biraraya geleceklerini belirterek, teröre karşı tek yürek olma ve daha yüksek sesle haykırma çağrısında bulundu. Hotar, şöyle konuştu:
"Gündem öyle bir gündem ki bizi öncelikler arasında terörle, şehitlerimizle yoğun bir şekilde ilgilendirmekte. Önceliğimiz insan hayatı, ülkemizin birliği ve bütünlüğü. Bunu daha da pekiştirdikten sonra bu kazanımlarımızla daha da taçlandırmış olacağız. Terör dünyada ve Türkiye'de sadece hükümetlerin hızla çözebileceği bir konu değil, herkesin sorumluk alması gerekiyor. Bu konuda tek yürek olduğunu teröre ve teröre destek verenlere karşı göstermeleri lazım. Bunun biraz daha fazla dile getirilmesi ve teröristlere ses çıkarılması gerektiğini düşünüyorum. Bu meydan boş değil. Bu ülke şehitlerimizin kanıyla dünyanın tüm ülkelerine karşı mücadele vererek kazanıldı. Bu ülke uğruna şehit olan herkesin her inançtan, her etnik kökenden, her ilden, her ilçeden olduğunu da biliyoruz. Biz şehitlerimizin hatırası, döktüğü kanların uğruna bile olsa hiç kimseye bir metrekare bile veremeyiz, vermeyeceğiz ama bunu hepimiz daha yüksek sesle hem teröristlere hem de teröre destek verenlere göstermek zorundayız. Milletimizin oylarıyla meclise gelen milletvekilleri arasında da teröre destek verenler var. Ben de bir akademisyenim. Çok değerli öğretim üyesi meslektaşlarımı bir kenara koyuyorum ama akademisyenler arasında da var. Basın mensupları arasında da teröre destek veren var. Teröre destek verenlere karşı daha yüksek sesle 'dur' diyelim. 78 milyonu aşamazlar. 78 milyonu tüm dünya aşamadı bir avuç çapulcu aşamayacak. Hepinizin desteğine ihtiyacımız var."
'TERÖRÜN KAYNAĞI KÜRESEL AKTÖRLER'
AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hotar, terörün kaynağının küresel aktörler olduğunu öne sürerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Terör bugün dünyanın pek çok ülkesinde görülen en önemli sorunlardan birisidir. Türkiye'deki terör esasında iç kaynaklı değildir. Toplumda var olan sosyolojik bloklar arasında kanlı bir çatışma yoktur. Bütün bu çatışmaların asıl kaynağı bu coğrafyaya karşı emperyal duygularla hayata geçirilen sömürgeci emellerdir. Bizim ülkemizde yaşanan terörü de bu emellerden bağımsız görmemek gerekir. Türkiye'deki terör, kamu işleyişine yönelik bir saldırı olmanın ötesinde milletin birliğini hedef alan bir amaca sahip olduğundan esas kaynağı da küresel aktörlerdir."
'SEN VARSIN DİYE TÜRKİYE GÜÇLÜ'
AK Parti İzmir Milletvekili Hotar, terörün içerden destek bulduğunu iddia ederek, "Orta Doğu'nun terörize edilmesine giden yolun taşlarını döşeyen esas aktör içerde değildir. Terörle mücadele etmenin en büyük yönü, onun sosyolojik ve psikolojik etkilerini azaltacak işler yapmaktır. Toplumu etkileme gücü terörün kendisinden çok daha fazladır. Bu nedenle terör, bir ülkenin tek başına üstesinden gelebileceği bir sorun değildir. Türkiye'deki terör daha önce demokrasi açığından nemalanmıştır. Şimdi ise özellikle 2002'den itibaren ülkemizde demokratikleşme adına yürütülen çalışmalar toplumsal refahı arttırmaya başlamıştır. Bu durum terör taraflarını ciddi anlamda rahatsız etmeye başladığından son dönemlerde terör, demokrasiyi istismar etmektedir. Türkiye bu terörü yenebilir ve yenecektir. Ancak terörün içerden destek bulması işi çok zorlaştırmaktadır. Kararlıyız, tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Biz, millet olarak geçmişten bugüne kültürümüzle, değer yargılarımızla, millet olma bilincimizle çok zor dönemleri atlattık. Bu milletin değer yargıları, birliktelik ruhu ve zor günlerdeki mücadele ruhuyla bugünleri de geride bırakacağız. Bugün, ben, sen, o diye ayrıştıranlara inat biz olma günüdür. Sen varsın diye Türkiye güçlü demeliyiz. Gözyaşının rengi yoktur. Düşmanı denize döken bu yiğit kentin, yiğit insanların teröre 'dur' deme ve teröre karşı tek yürek olma yönünde güçlü bir duruş göstereceklerine inanıyorum. Allah, hepimizin çabasıyla bu beladan bizi kurtarsın" dedi.

DHA