AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, terör eylemlerine destek veren milletvekilleri ile TBMM'de aynı çatı altında görev yapmaktan büyük hicap ve üzüntü duyduğunu söyledi.
Rize Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Karal, proje çalışması süren Rize- Artvin Havalimanı ile yapımında sona yaklaşılan Ovit Tüneli projesi ve istihdam konularında açıklamalarda bulundu. Ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Karal, HDP’li milletvekilleri ile ilgili dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin hazırlanan fezlekelerle ilgili soruya yanıt verirken, terör eylemlerine fiilen destek veren milletvekillerinin eylemlerinin karşılıksız kalmaması gerektiğini savundu ve şunları söyledi:
"Bu eylemlerin karşılıksız kalmamasının önündeki tek engel dokunulmazlık engelidir. Terör olaylarına fiilen destek veren milletvekillerinin TBMM çatısı altında milletvekili sıfatı ile bulunmalarını doğru bulmuyorum. Terör olaylarına destek verenlerle aynı çatı altında olmaktan da büyük hicap ve üzüntü duyuyorum. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne kast eden bu tip insanlarla bir kurum içerisinde görev yapmak içimizi ciddi şekilde acıtıyor. Bu konuda önümüzdeki günlerde bir gelişme olabilir. Bu milletvekilleri ile ilgili fezlekeler TBMM’ye geldiği zaman biz de görevimizi yapacağız. Milletin arzu ve istikametinde parmak kaldıracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu zamana kadar milletimize rağmen hiçbir parmak kaldırmadıysak bundan sonra da milletimiz neyi arzu ettiyse o şekilde parmağımız kalkar."

DHA