İlker KILIÇASLAN MANİSA, (DHA)- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Şimdi Selahattin Demirtaş diye bir adam bir yandan vicdanı retçilik yapıyor. `İsteyen askere gitsin, istemeyen gitmesin` diyor. Sonra da utanmazlar, 14, 15, 16 yaşındaki çocukları dağlara kaçırıyorlar. Hani sen vicdanı retçiydin?" dedi.
AK Parti Şehzadeler İlçe Danışma Meclisi Toplantısı, Öğretmenevi Konferans Salonu`nda yapıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Partili diğer Manisa milletvekilleri Recai Berber ve Murat Baybatur, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Şehzadeler Belediye Başkanı AK Partili Ömer Faruk Çelik ve partililer toplantıya katıldı.
Konuşma yapan AK Parti Milletvekili Berber, partisinin yeni Türkiye yolunda ilerlediğini, muhalefetin ise eski Türkiye`de kaldığını söyleyerek, "Muhalefet böyle olunca biz her seçimde kendimizle yarıştık. AK Parti olarak milletimizin başını eğdirecek bir hareketin içinde olmadık. En büyük ekonomik krizi yaşarken bile insanlara bu bedeli ödetmedik. Onun için muhalefette bekleyenler 50 yıl, 100 yıl beklemeye devam edecek. Çünkü onlara bu sıra hiçbir zaman gelmeyecek. Onların artık düşüncelerini değiştirmesi lazım" diye konuştu.
< strong>AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ise ülkenin kritik bir süreçte olduğunu ve bu süreçte PKK`yla mücadelenin son sürat süreceğini söyledi. PKK terör örgütünün çocukları ve gençleri kandırarak dağa çıkardığını ve kabul etmeyenleri ise infaz ettiğini söyleyen Özdağ, "1984`te vesayetçiler, kendilerinin kontrol edebileceği bir yapı olarak PKK`yı kurdular. O günden bugüne kadar tam 50 bin kişiyi öldürdüler. Kendileri infazda bulundular. Hani bunlar `17 bin yargısız infaz var` diyorlar ya, bunların çoğunluğunu PKK kendisi öldürdü. Silahlar bir sussa, bir bitirsek, o zaman göreceğiz kimleri öldürdüklerini. `Davadan döneni vurun` diye Hitler`e ait olan bir söz var. Bu söz, aynen PKK için geçerlidir. Çocukları dağlara götürdüler. `Anneme gitmek istiyorum` diyen çocukları öldürdüler. Diğerlerini korkutmak için kafalarına sıktılar. Sonra da çocuklar, tıpış tıpış dağlara gittiler" diye konuştu.
`UTANMAZ ADAM`
Konuşmasının geri kalan kısmında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ı eleştiren AK Partili Özdağ, "Şimdi Selahattin Demirtaş diye bir adam da bir yandan vicdanı retçilik yapıyor. `İsteyen askere gitsin, istemeyen gitmesin` diyor. Sonra da utanmazlar; 14, 15, 16 yaşındaki çocukları dağlara kaçırıyorlar. Hani sen vicdanı retçiydin? İnsanları ölüme gönderiyorlar. Senin vicdanı retçiliğin böyle mi? Küçük çocukları dağa çıkartıp katletmek mi?" dedi.
DHA