Türk futbolu da AKP’nin eline geçti ve yeşil sahalarda olaysız gün kalmadı. Hakemler dövülüp, soyunma odasında rehin tutulurken futbolun tepe yönetiminde bulunan AKP’liler ise olayları sadece seyrediyor. İşe birkaç örnek...
Ali ERDOĞAN/ANKARA

FOTO:DHA - Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı olan Göksel Gümüşdağ aynı zamanda Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı da yapıyor.


Futbol Federasyonu başta olmak üzere tüm federasyonlar özerk olmasına rağmen, AKP yönetimince terci edilen kişiler, federasyon başkanı ve yönetim kurulu üyesi oldu.
Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı olan Göksel Gümüşdağ aynı zamanda Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı da yapıyor. Gömüşdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ağabeyi Hasan Gülbaran’ın kızı  Müge ile evli. Futbol camiasında “Enişte” olarak bilinen Göksel Gümüşdağ, birçok kararda etkili.

GÖKÇEK’İN OĞLU YÖNETİMDE


Ankaragücü Kulübü Başkanlığı yapan mahkeme kararıyla başkanlığı düşen ve dönemi ibra edilmeyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Ahmet Gökçek de, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi. Gökçek, e-bilet uygulamasından da sorumlu. Ancak  gönül bağı olduğu, babasının da desteklediği Osmanlıspor, iki kez e-bilet uygulaması nedeniyle ceza aldı.

FOTO:DHA- Kuddusi Müftüoğlu AKP'den belediye başkan adayı olmuştu.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI


Merkez Hakem Kurulu Başkanı eski FIFA Kokartlı hakemlerimizden Kuddusi Müftüoğlu ise son seçimde AKP Alanya Belediye Başkanı adayı oldu ancak seçilemedi. Müftüoğlu, Antalya’dan milletvekili adayı olarak da şansını denedi ancak listeye giremedi.

ESKİ AKP MİLLETVEKİLİ


Futbol Federasyonu Temsilciler Kurulu’nun başkanlığını ise AKP eski Rize ve Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı yapıyor. Arıcı, geçen dönem Kültür Bakan Yardımcısı olarak da görev yapmıştı. Arıcı, aynı zamanda Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği Başkanlığı görevinde de bulunuyor.