Aydın Ünal'a yanıt veren AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, "AK Parti’nin hiçbir kadrosu düşük profilli değildir. Değil Başbakan, hiçbir mahalle başkanı da düşük profilli değildir. AK Parti kadrolarında her zaman liyakat esastır" dedi.

AKP'li Aydın Ünal, "Güçlü cumhurbaşkanı ve güçlü başbakan" ile yürümediğini belirterek "Bundan sonra gelecek başbakanın profili daha düşük olacak... Cumhurbaşkanlarının tıpkı Mustafa Kemal gibi, İsmet İnönü gibi, Celal Bayar gibi cumhurbaşkanlarının güçlü olduğu, başbakanların biraz daha profilinin düşük olduğu, çok fazla görünmediği, bir nevi teknik işlerle uğraştığı bir fiili sürece geçiyoruz." demişti.

GRUP BAŞKAN VEKİLİNDEN ÜNAL'A YANIT


Aydın Ünal'a bir eleştiri de AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan geldi. Gazetecilerle yaptığı açıklamada "düşük profilli Başbakan" sözlerine değinen Turan, "AK Parti’nin hiçbir kadrosu düşük profilli değildir. Değil Başbakan, hiçbir mahalle başkanı da düşük profilli değildir. AK Parti kadrolarında her zaman liyakat esastır. Hepsi birbirinden değerli, birbirinden nitelikli kadrolara sahibiz. Sistem değişikliği sürecinde, Türkiye’yi başkanlık sistemine taşıyacak bir ismi AK Parti delegeleri seçecektir" İfadelerini kullandı.