AKP’de geçen dönem Gümüşhane İl Başkan yardımcısı olan İ.Ç’nin kardeşi N.Ç, Gümüşhane Üniversitesi’nde okuyan bir kız öğrenciye tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı. Şehri karıştıran olayda N.Ç.’nin 38 gün sonra “kefaletle” serbest bırakılması ise tepkilere yol açtı. N.Ç.’nin soyadı benzerliğinden dolayı Belediye Başkanı Ercan Çimen’in kardeşi olduğu iddiası da ortaya atıldı ancak bu kişinin Belediye Başkanı ile ilişkisi olmadığı belirlendi.

UYUŞTURUCU VERDİ


Gümüşhane Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada mağdur genç kız N.A.’nın ifadeleri tecavüzün nasıl gerçekleştiğini gözler önüne serdi. N.A. işadamı N. Ç.’nin kendisini öğrencilere dönük gezi düzenlediği bahanesiyle Trabzon’a götürdüğünü belirterek, “Mor…otelde uyuşturucu verip bana zorla sahip oldu. İradem dışında tecavüze uğradım ve kızlığımı kaybettim, beni ölümle tehdit etti” dedi.

DOKTOR RAPORU


Üniversiteli N.A. 25 Şubat’ta Emniyet Müdürlüğü’ne giderek tecavüze uğradığını söyledi ve N.Ç.’den şikayetçi oldu. Polis, N.A.’yı Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne sevk ederek doktor kontrolünden geçirdi. Yapılan muayenede N.A.’nın tecavüze uğradığı ve darp edildiği tespit edildi.

Soruşturma kapsamında müşteki N.A.’nın cep telefonundan alınan iki adet video görüntüsünün CD’ye aktarılıp çözümü de yapıldı. Başsavcılık, emniyete olayla ilgili bilgileri olduğu değerlendirilen M.Ö. ve Ş.Ö. adlı üniversite öğrencilerinin tanık sıfatıyla ifadelerinin alınması talimatı verdi.

İFADE VERMEK İSTEMEDİ


Tanıklardan Ş.Ö. korktuğu için polise ifade vermek istemedi. Diğer tanık B.K.’nün de şehir dışında olduğu için ifadesine başvurulamadı. Polis, aynı gün Gümüşhane’de galericilik yapan N Ç.’yi gözaltına alarak mevcutlu olarak Başsavcılığa sevk etti.

Hakkındaki tecavüz suçlamasını kabul etmeyen ve kendisine iftira atıldığını savunan N. Ç. “cinsel saldırı” suçundan 25 Şubat’ta tutuklanarak cezaevine konuldu. Ancak 4 Nisan günü avukatının başvurusu üzerine kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu durum, şehirde tepkilere neden oldu.

KORUMA TEDBİRİ


Öte yandan, mağdur N.A. N. Ç.’nin olay sırasında kendisini yaraladığını ve tehdit ettiğini belirterek Gümüşhane Asliye Hukuk Mahkemesi’nden koruma talebinde bulundu. Mahkeme, genç kıza 6 ay süreli koruma tedbiri uygulanmasına karar verdi.

Gümüşhane Valiliği ise N.A.’yı 6 ay süreli “çağrı” üzerine koruma kapsamına aldı. Mahkeme ayrıca, N. Ç.’nin mağdurun bulunduğu konuta, okula ve işyerine girmesini yasakladı. Şüphelinin taşıma ruhsatlı silahını da polise teslim etmesi kararlaştırıldı.