AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Güneydoğu’da yaşanan son olaylar nedeniyle çözüm sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan eski bakan ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik’e, “O zaman neredeymiş merak ediyorum” tepkisini verdi.

[caption id="attachment_1064827" align="alignleft" width="670"] Foto: CİHAN -AKP'li Metin Külünk, Hüseyin Çelik'i eleştirdi[/caption]

Hürriyet'te yer alan habere göre; Metin Külünk, Meclis’te dün düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin Çelik’in bugün yaşananlar konusunda geçmişte bütün ilgilileri uyardığı açıklamasını anımsatmaları üzerine, “Bu cümleleri herhalde kendisine söylemesi gerekiyor. O dönemde büyük özveriyle çalışan sorumluluk sahibi arkadaşlarımızı, bugün yaşanmışlıklar üzerinden özellikle Sayın Cumhurbaşkanı’mızı adres göstermesi, son derece yakışıksız ve şık değil. Kendisi de bu ekibin içindedir. Bu ekibin dışında tutarak sorumlulukları, riskleri başkaları üzerinden konuşmayı bir siyasi mücadele adamı olarak şık, doğru, anlamlı bulmuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik bu tip cümleleri yakışıksız ve nezaketsiz buldum” dedi.

"YETKİLİLER DERS ÇIKARMALI"


Başbakan Davutoğlu’nun Danışmanı ve eski AKP'li Bakan Hüseyin Çelik sosyal medyadaki yazısında, “PKK ağır silahlarıyla gelip metropel bir şehre yerleşmişse bunda kendisi için ders ve sorumluluk çıkaracak bir çok etkili ve yetkili olmalıdır” değerlendirmesi yapmıştı.