TBMM Aile Bütünlüğü ve Boşanma Olaylarını araştıran Meclis Komisyonunda kavga çıktı. Komisyonu’nu bilgilendirmek için çağrılan uzman, çocuk istismarı konusunda hükümeti eleştirdi. AKP milletvekili Sait Yüce de, buna sinirlenip konuğa mikrofon fırlattı.

Başak KAYA / ANKARA

AKP Düzce Milletvekili Ayşe Keşir başkanlığındaki toplantıda gerginlik yaşandı. Basına kapalı yapılan komisyon toplantısına bilgi almak için davet edilen Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, çocuk istismarı olaylarındaki artışlar nedeniyle hükümeti eleştirdi. Şirin, çocukların sağlık, eğitim, yoksulluk nedeniyle sorun yaşadığını belirtti ve hükümetin çözüm noktasında geri kaldığını söyledi. ‘’Bu nedenle istismar olayları arttı’’ dedi.

MİKROFON FIRLATTI

Şirin’in bu sözleri AKP Milletvekili Sait Yüce’nin tepkisine neden oldu. Hükümetin eleştirilmesine dayanamayan Yüce, Şirin’e “Sus lan” diye bağırdı. Şirin ise “Beni çağırdıysanız tahammül etmelisiniz” diye karşılık verdi. AKP’li Yüce de önündeki mikrofonu alıp Şirin’e fırlattı. Daha sonra da Şirin’in üzerine yürüdü. Komisyon Başkanı AKP’li Keşir ise olayı yatıştırdı ve “Lütfen basına sızmasın” ricasında bulundu. Şirin’in olaydan sonra toplantıyı terk ettiği ve TBMM Başkanlığı ile Komisyon Başkanı’na şikayette bulunduğu öğrenildi.