AKP'nin Afyonkarahisar'daki toplantısına katılmak için Ankara'dan kente gelen İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ve Fatma Benli, Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik meydana gelen trafik kazası sonucu hastaneye kaldırıldı. Vekiller burada tedavi altına alındıktan yaklaşık 3 saat sonra taburcu edildi. 



AK Parti’nin Afyonkarahisar’da düzenlediği 24. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katılmak üzere Ankara’dan yolan çıkan 4 milletvekili, Afyonkarahisar'a 30 kilometre mesafede kaza yaptı.

Edinilen bilgilere göre, kaza, Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesi yakınlarında meydana geldi. İçinde AK Parti İstanbul milletvekilleri Tülay Kaynarca, Fatma Benli, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, sürücüsü henüz belirlenemeyen otomobilin kaza yapması sonucu yaralandı. Kazada yaralanan milletvekilleri, 112 Acil Servis ambulansları ile Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kazanın nasıl meydana geldiği konusunda AK Parti’den henüz bir açıklama yapılmazken, yaralı milletvekillerinin sağlık durumlarının iyi olduğu ve tedavilerinin devam ettiği öğrenildi. Milletvekillerinin bir süre müşahade altında tutulacağı için hastanede kendileri için hazırlanan özel bir odada dinlendikleri öğrenildi. Kaza haberinin ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile birlikte AK Partili milletvekilleri ve il teşkilatı yöneticileri hastaneye akın ederken, ziyaretin ardından herhangi bir açıklama yapılmadı. Kaza ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığı bildirildi.

AKDOĞAN: SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da hastaneye gelerek kadın vekillerin sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Akdoğan ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarımızın sağlık durumu gayet iyi. Akşam saatlerinde 4 milletvekilimiz İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Fatma Benli, Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ve Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Afyonkarahisar'daki Ak Parti kampına gelirken bir kazaya karıştı. Kazanın ardından hemen hastaneye sevk edildiler. Gerekli müdahale yapıldı. Ufak tefek incinmeler var. MR'ları çekildi. Kaygı duyulacak bir şey söz konusu değil. Herhangi bir patolojiye de rastlanmadı. Kendilerine geçmiş olsun diyoruz. Zaten 1-2 saat içinde taburcu edilecekler. Ak Parti milletvekilleri ve camiamız endişelendi, endişeye mahal bir durum yok."

CİDDİ BİR KAZA

Milletvekillerinin ciddi bir kaza geçirdiğini de kaydeden Akdoğan, kazaya da tali yoldan çıkan bir aracın neden olduğunu söyledi. Milletvekillerinin içinde bulunduğu aracın ana yolda seyrettiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Karşı tarafta bir şey yok. Trafik ekipleri gerekli incelemeyi yapıyor. Kaza ucuz atlatılmış" diye konuştu.

MİLLETVEKİLLERİ TABURCU EDİLDİ
Ak Parti'nin Afyonkarahisar'da düzenlendiği 24'ncü İstişare toplantısına katılmak için kente geldikleri sırada geçirdikleri kazada yaralanan Ak Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Fatma Benli, Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ve Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, tedavilerinin tamamlanmasında sonra taburcu edildi. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavileri yapılan milletvekilleri, hastanenin poliklinik girişinden çıkarak konakladıkları Güral Otel'e gitti.

CİHAN-DHA