Cezaevlerinde pek çok tutuklu ile, örgütüne bakmaksızın görüşmeler yaptıklarını açıklayan AKP’li Metiner, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisi sonrası geri adım atarak ''Liderimin dediği dediğimdir. Biatsa biat, itaatsa itaat'' demişti. Ancak Metiner bu açıklamanın üzerinden hemen sonra Kırıkkale Cezaevinde terör örgütü tutukluları ile görüştü. Cezaevini ziyaret eden isimler arasında AKP’li Fatma Benli, CHP’li Şenal Saruhan ve HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan da yer aldı.

Teröristleri ziyaret etmekle CHP suçlanırken komisyonun bu ziyareti dikkat çekti. Ziyarette cezaevindeki  koğuşlara rastgele girildi ve hem adli hem de siyasi tutuklularla görüşüldü. Tutuklular arasında üç IŞİD ve bir grup El Nusra militanının yanı sıra PKK’lı teröristlerin de olduğu belirtildi. Adli tutuklular arasında da cinayetten ceza almış bir kişinin de olduğu öğrenildi.

SİVAS SANIĞI DA ORADAYDI

CHP Ankara Milletvekili Şenal Saruhan ise ilginç bir sürprizle karşılaştı. Sivas’ta 33 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamındaki mağdurların yıllarca avukatlığını yapan Saruhan, bu ziyareti sırasında Sivas sanıklarından biriyle karşılaştı. Sanığın Saruhan’a  “Size güven duyuyorum, haksızlık yapmadınız” diyerek teşekkür ettiği öğrenildi.

Öte yandan AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü de yaptığı açıklamada “İçimizde cezaevleriyle en çok uğraşan, en çok hükümlü, tutukluyla,  en çok terör şüphelisi veya hükümlüsü ile karşılaşan, konuşan, ziyaret eden benim. Bir milletvekilinin Bakanlıktan izin aldıktan sonra istediği kişiyle cezaevinde görüşmesinde sakınca yoktur. Birileri bunu açıkladı ise, isim isim “Şu kişilerle görüştü.” dediyse kabul edilebilir bir şey değildir” dedi.