Meclis'teki garip olay dün gece yaşandı... TBMM çalışmaları kapsamında CHP'nin açık oylansın dediği "Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu Tasarısı'nın 6'ncı maddesinin" oylamasında AKP'li milletvekilleri yanlış oy kullanınca Meclis kilitlendi. Yapılan oylama sonucunda, oylamanın şeklinin elektronik yapılmayacağı kabul edildi. Ardından görüşmelere bir süre ara verildi. Daha sonra da komisyon yerinde olmadığı için tasarının görüşmesine devam edilmedi.



CHP'li Mahmut Tanal TBMM'de yaşanan oy skandalını Twitter'dan böyle duruydu; “Biz diyoruz ki; AKP MV niçin oy verdiğini bilmediğini hep söyledik. Kimse inanmıyordu. Şimdi AKP MV yanlış oy Kullandıkları için Ara verildi. AKP yanlış oy kullanması sonucu meclis kapandı.Tarih bizi haklı çıkardı.Niçin oy kullandığını bilmeyenler var!!! Oy kullanmak için Tek tek isim okunma yerine Çözümü meclis kapamaktan buldular.”

CHP'li Ali Şeker de sosyal medya hesabından "AKP bizim aksimizi yapma refleksiyle elektronik oylamayı reddetti. Kanun için 550 isim tek tek oy kullanacak. Eğitim şart” notunu paylaştı