AKSARAY’da Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından terörü lanetleme yürüyüşü gerçekleştirildi.
Ulu Camii’nde kılınan öğle namazı ardından ‘Zaman Birlik Zamanı’ adı altında yapılan yürüyüşte STK temsilcileri, ellerinde Türk Bayrakları hükümet meydanına kadar yürüdü. Burada açıklama yapan STK Platformu Başkanı Eyüp Dağdaş, Ankara’daki terör saldırısının Aksaray’ın tüm kurum ve kuruluşları olarak herkesi derinden üzdüğünü söyledi. Terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve ailelerine de baş sağlığı dileyen Dağdaş, şöyle dedi:
"Namertçe yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, failleri ve gerisindeki şer oluşumları en güzel yapıcı ve tuzak kurucu cenabı hakka havale ediyoruz. Başka ülkelerde böyle durumlar söz konusu olduğunda tüm fikir akımlarının birlik içinde hareket ettiğini görüyoruz. Ülkemizi her fırsatta kaos ortamına sürüklemek için dur durak bilmeyen bu belaya karşı her zamankinden daha fazla vahdet bilinci ile hareket etmek ve devletimize destek olmamız gerektiğini düşünüyoruz."
"GÜCÜMÜZÜ KİMSE YIKAMAZ" 
Yürüyüşe katılan Aksaray Belediye Başkanı Ak Partili Haluk Şahin Yazgı ise şehrin meydanında terörü lanetlediklerini belirterek, 'Türkiye'nin büyük ve güçlü bir devlet olduğunu anlatırken şöyle konuştu:
"Bizim gücümüzü, kuvvetimizi kimse ne içerden ne de dışarıdan yıkamaz. Biz bu inanca sahip olan bir birlikteliğiz, bir topluluğuz. Bizde bunu Aksarayımızda göstermek amaçlı STK’larımız ile birlikte tüm Türkiye’ye duyurmak, hükümetimizin, devletimizin her zaman yanında olduğumuz bir kez daha ifade etmek istedik. Terör, son silahını bırakana kadar da bu şanlı mücadelenin devam edeceğini duyurmak istiyoruz."

 

DHA