TÜRK Halk Müziği'nin ünlü ozanı Ali Ekber Çiçek, ölümünün 10'uncu yıldönümünde Balıkesir'in Edremit İlçesi'ndeki mezarı başında anıldı.
Edremit Belediyesi, Türk Halk Müziği'nin ünlü ismi merhum halk ozanı Ali Ekber Çiçek için Tahtakuşlar Mahallesi Mezarlığı'nda bulunan kabri başında anma etkinliği düzenledi. Ali Ekber Çiçek'in kızı Ebru Çiçek, "Babamın yokluğunda her yıl bizlerle olduğunuz için teşekkür ediyoruz. Burası artık bizim evimiz, yuvamız oldu. Özellikle Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'ya ve ekibine ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi. Merhum Çiçek'in eşi Can Çiçek rahatsız olduğu için konuşma yapmadı.
Edremit Belediye Başkanı CHP'li Kamil Saka ise "Ali Ekber Çiçek hocamız farklı bir yerde doğdu. Ancak Türkiye'nin değişik yerlerini gezdi, bağlamasını çaldı, türkülerini söyledi. En sonunda burada huzuru buldu. Biz de onun biraz daha fazla huzurlu ve rahat yatmasını istiyoruz. Onun unutulmadığını ve unutulmasının mümkün olmadığını her yıl daha fazla artan bir kalabalıkla ölüm yıldönümünde onu anarak, onu hatırlatmak istiyoruz. Ali Ekber ustam bir saz sanatçısı, bir söz sanatçısı değildi; bir candı, bir dosttu. En önemlisi de Ali Ekber Çiçek bir özgürlük anıtıydı. Özgürlüğüne ve ülkemizin götürülmek istenen karanlığa karşı çıkışına hepimiz binlerce kez şahit olduk. Bugün maalesef ülkeyi yönetenlerce artık laikliğin bile ülkeye çok görüldüğü bir dönemde Ali Ekber Çiçek hocam laik demokratik Cumhuriyetin yılmaz savunucularından bir tanesiydi. Bu yüzden hocamı bir kez daha minnetle anıyorum. Ülkemizin bu gibi sanatçılara çok daha fazla ihtiyacı olduğunu, ancak bu sanatçılarla geriye gidişe dur diyebileceğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Sen mezarında rahat uyu Ali hocam, çünkü biz geride kalanlar hiçbir zaman Misak-ı Milli sınırlarını böldürtmeyeceğiz. Ne olursa olsun, laik demokratik Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağız" dedi.
Konuşmaların ardından sanatçının mezarına çiçekler bırakıldı. Mezarlıktaki törenin ardından Tahtakuşlar Mahallesi Sosyal Tesislerinde pilav ve ayran hayrı yapıldı.

DHA