CHP Hatay Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Mevlüt Dudu, geçen hafta Cuma günü Frankfurt Havalimanı’nda Alman polisi tarafından sorgulanmış ve polis merkezinde bir süre göz altında tutulmuştu. Diplomatik pasaportu olmasına rağmen Alman polisi tarafından polis merkezine götürülerek sorgulanan Dudu, dönüş biletini ibraz ettikten sonra serbest bırakılmıştı.

ÖNCE KILIÇ, SONRA ÇAVUŞOĞLU ARADI

Olayın ardından Mevlüt Dudu’yu kabineden ilk arayan kişinin Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç olduğu öğrenildi. Aynı gün geç saatlerde Dudu’yu telefonla arayan Kılıç, geçmiş olsun dileklerini iletti. Dudu’yu daha sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da aradığı öğrenildi. Dışişleri Bakanlığı da olaydan bir gün sonra yaptığı açıklamada, “Türk halkının temsilcisi ve diplomatik pasaport hamili bir kimsenin maruz kaldığı sözkonusu kötü muamelenin kabulü mümkün değildir” açıklaması yapmıştı.

ALMAN KANALI DAVA AÇMIŞTI

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 5 Eyül tarihinde Ankara’da Alman televizyon kanalı Deutche Welle ile yaptığı röportaj bir krize neden olmuştu. Alman kanalının yetkilileri röportaj kayıtlarına el konulduğunu iddia etmiş, Bakanlık’tan yapılan açıklamada ise bu iddialar yalanlanarak sunucunun maksadını aşan ifadeler ve ithamlar kullandığı belirtilmişti. Bu olayın ardından Alman kanalı DW, röportajın kayıtlarını Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan istemek için Ankara’da Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açmıştı