KARACİĞER nakli beklerken Ankara'daki bombalı terör saldırısı sonucu yaşamını yitiren 16 yaşındaki Mehmet Emre Çakar, Kütahya'nın Domaniç İlçesi'ne bağlı Karaköy'de gözyaşları içinde toprağa verildi.
Karaciğer rahatsızlığı nedeniyle 6 yıl önce ailesiyle birlikte Kütahya'dan Ankara'ya taşınan ve babası Hikmet Çakar'dan alınacak karaciğerin kendisine nakledileceği günü beklerken bombalı terör saldırısında ölen Mehmet Emre Çakar'ın cenazesi dün akşam saatlerinde Ankara'dan Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Karaköy Köyü'ne getirildi. Çakar ailesine ait Karaköy'deki eve ve köy meydanına Türk Bayrakları asıldı.
Cenaze töreni öncesi Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, ölen Mehmet Emre Çakar'ın babası Hikmet Çakar'ı evinde ziyaret etti. Baba Çakar, "Gittiğimin dönüşü vardı. 'Gidiyorsun iyilik için sağlık için. Oğlum sen benim tabutumu getirirsin' dedim. Ben oğlumun tabutunu getirdim. Bu nasıl bir iş? Sabrın sonu yok. Bunun sonu yok. En kötüsünü ben yaşıyorum. Bunu yaşamak kaderimizde varmış" dedi.
CENAZE TÖRENİ OKUL BAHÇESİNDE YAPILDI
Ölen Mehmet Emre Çakar için cenazeye katılanların kalabalık olması nedeniyle Karaköy Ortaokulu bahçesinde tören düzenlendi. Mehmet Emre'nin Türk bayrağına sarılı tabutu okul bahçesine getirildi. Yan tarafında 'Şehit Mehmet Emre Çakar' yazısının olduğu tabutun üzerine asker parkası ve şapkası konuldu. Köyün gençleri de tabun karşısında Türk Bayrakları açıp asker selamı verdi. Çakar'ın yakını bir kadın da 'Herkes sussun Mehmet'im uyuyor' yazılı dövizi taşıdı.
Cenaze törenine Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Milletvekili Vural Kavuncu, İl Jandarma Alay komutanı Albay Mustafa Uğur, Kütahya Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, Domaniç Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu,Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Domaniç Belediye Başkanı MHP'li Sahvet Ertürk, ölen Mehmet Emre Çakar'ın babası Hikmet Çakar, annesi Gülcan Çakar, ablaları Emine Çakar ve Şeyma Çakar ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
"LANET OLSUN BİZİ BÖYLE YAKALANLARA"
Anne Gülcan Çakar oğlunun tabutuna sarıldı. Anne Çakar gözyaşı dökerek "Yavrum bayraklara mı sardılar annem. Rüyalarını gördüler senin annem. Şehit olacağım annem dedin bunu mu istedin yavrum. Hiç yakıştı mı annem bu tabutlarda buz gibi yatmak. Biricik oğlum benim öpeceğim seni. Kara gözlü Mehmet’im rüyalarında gördün şehit olacağım dedin annem. Kör olsun lanet olsun seni böyle yakanlara, bizi böyle yakanlara. Yetişemedim annem ben sana. Aradım aradım sana yetişemedim. Allah böyle yazmış annem. Şehit olacağım dedin böylemi şehit olacaktın?" diye konuştu.
Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Mehmet Emre Çakar, Karaköy Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

DHA