Çözüm sürecinde Öcalan’la çalışan 5 kişiden 2’si Silivri’ye nakledildi. 3 kişinin nerede olduğu bilinmiyordu. Öcalan’ın önceki gün 3 kişiyle çalışmalar yaptığını belirtmesi, sekreteryanın işine devam ettiğini gösterdi

Bölücü terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan önceki gün, 18 aydan sonra ilk kez ailesi ile görüştü. Öcalan, İmralı’da bir araya geldiği kardeşi Mehmet Öcalan aracılığı ile kamuoyuna mesaj gönderdi. Diyarbakır’da Mehmet Öcalan’ın açıkladığı mesajlarda dikkat çeken ayrıntıların başında, süreç devam ederken İmralı’ya sekreterya görevi yürütmek üzere gönderilen hükümlülerin kısmen hâlâ adada bulunduğuna ilişkin vurgu yer aldı.

5 PKK’LI MAHKUM ADAYA GÖNDERİLDİ

Süreç devam ederken, PKK’nın elebaşı Öcalan’a çalışmalarında yardımcı olmak üzere PKK’lı mahkumlar Ömer Hayri Konar, Nasrullah Kuran, Çetin Arkaş,Veysi Aktaş ve Mehmet Sait Yıldırım adaya gönderilmişti. Mehmet Sait Yıldırım, burada bir hafta kaldıktan sonra kalp rahatsızlığı nedeniyle Bolu Cezaevi’ne nakledildi. Yıldırım’ın yerine ise PKK’nın üst düzey sorumlularından olan ve 2004 yılında Suriye yönetimi tarafından yakalanarak Türkiye’ye teslim edilen Hamili Yıldırım gönderildi. Nasrullah Kuran ve Çetin Arkaş’ın 26-27 Aralık 2015 tarihlerinde Silivri Cezaevi’ne nakledildikleri kamuoyuna yansımıştı.

SÜREÇ BİTTİ, ÇALIŞMA BİTMEDİ...

Geri kalan üç kişi hakkında net bir bilgi bulunmuyordu. Cumhuriyet’in haberine göre Öcalan’ın kardeşi aracılığı ile gönderdiği mesajında üç kişiyle birlikte çalışmalar yaptığını belirtmesi, İmralı’da PKK’nın elebaşına sekretarya görevi yürütmek üzere gönderilen hükümlülerle çalışmasına izin verildiğini de gösterdi. Öcalan’ın mesajının ilgili bölümünde “Devlet hazırsa
iki adamını buraya gönderir. Evet bu ağır bir sorundur ama bizim projelerimiz hazırdır. 6 ayda bu sorunu çözeriz’’ ifadeleri yer almıştı.