Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, tartışmalı hukuki süreç hakkında MYK üyelerini bilgilendirdi. Öztürk, "Biz haklıyız, muhaliflerin kongre ısrarı kanunsuz. Yargıtay'ın vereceği karara saygılıyız" dedi. Öztürk, Yargıtay'ın onama kararı vermemesi halinde kongrenin toplanmasının yasal olarak mümkün olmadığını savundu.

Daha sonra MYK üyelerine hitap eden MHP Lideri Devlet Bahçeli ise muhaliflere, "Bu partiyi onlara bırakmam, teslim etmem" diye rest çekti. İsim vermeden Meral Akşener'in paralel yapı ile birlikte hareket ettiğini öne süren Bahçeli, "Bu Genel Başkan adayları illeri geziyor, toplantılar düzenliyor. Bu para desteği nereden geliyor? Bu kaynağı kim yaratıyor? Bunları iyi değerlendirmek gerekir" diye konuştu.

PARALEL YAPI
Bahçeli, AKP ile yollarını ayıran paralel yapının siyasi alanda var olmak ve güç elde etmek için MHP'ye yöneldiğini savundu. Paralel yapının bazı adaylar üzerinden MHP'ye sızmaya ve ilerleyen süreçte partiyi ele geçirmeyi planladığını ileri süren Bahçeli, şöyle konuştu:

"Paralel yapının kimi maddi ve manevi olarak desteklediği malum. Bu yapının hedefinde MHP var. Önce partiye sızıp, sonra ele geçirmeyi amaçlıyorlar. O yüzden bazı adayların yürüttükleri kampanyalarını kimlerin maddi yönden finanse ettiği çok önemli. Bunun irdelenmesi gerekir. Bu paranın kaynağı nereden geliyor?

GÜÇSÜZ BAŞBAKAN
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevi bırakmasından sonra yaşanan süreci değerlendiren Bahçeli, "Saray güçsüz ve profili düşük bir Başbakan istiyor. Güçsüz bir Başbakan'la bu işler yürümez" dedi. Başkanlık sisteminin Türkiye'de olamayacağını belirten Bahçeli, "MHP olarak başkanlık sistemini kabul etmemiz mümkün değil. Türkiye bu sisteme hazır değil. Güçlendirilmiş bir parlementer sistemden yanayız" diye konuştu.

BUYURSUNLAR YAPSINLAR
Yargıtay'ın kararını beklediklerini ifade eden Bahçeli, "Oradan bir karar çıkmadan bazı adaylar kongreyi toplayacaklarını söylüyor. Buyursunlar yapsınlar o halde. Biz MHP olarak korsan kongrede olmayacağız ve o kongrede alınan kararları tanımayacağız" dedi. MHP'de Ümit Özdağ'dan boşalan Dış ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine, Antalya Milletvekil Mehmet Günal seçildi.