BAKAN AĞBAL CAMİ, OKUL VE YURT İNŞAATLARININ TEMELİNİ ATTI
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Hacı Kıyasettin Şentürk adını taşıyacak olan cami, ilkokul, Kuran Kursu ve öğrenci yurdu inşaatlarının temel atma törenine katıldı. Bayburt Zahit Mahallesi’nde düzenlenen törene Bakan Ağbal’ın yanı sıra Yargıtay Birinci Başkan Vekili Abdulkadir İlhan, Anayasa Mahkemesi üyesi Hicabi Dursun, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin ile çok sayıda vatandaş katıldı.
CUMHURBAŞKANI İSTEDİ
Törende konuşan Bayburt Group İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Şentürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 ay önce Bayburt ziyaretinde böyle bir tesisin kendileri tarafından yapılmasını istediğini belirterek, babası Hacı Kıyasettin Şentürk’ün adını yaşatmak adına tesisi en kısa zamanda Bayburt’a kazandıracaklarını söyledi.
DOLU YAĞDI, KONUŞMAYI KISA KESTİ
Zaman zaman etkisini gösteren yağış nedeniyle törende bakanın konuşmasını bekleyen vatandaşların zor anlar yaşadığı gözlendi. Protokol konuşmalarının ardından kürsüye  çıkan Maliye Bakanı Ağbal, bu kez de dolu ile karışık yağmur yağışının etkisini göstermesi üzerine konuşmasını kısa tuttu. Bakan Ağbal, yaklaşık 2 dakika süren konuşmasında,  “İnsan bu kadar güzel bir topluluğu bulunca tabi ki konuşmak ister. Ama benim sizi bu yağmurda bekletmeye hakkım yok. Bu yatırımlarda emeği geçen iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Bayburt her şeye layık. Bu hizmet kervanına aynı şekilde devam edeceğiz. Güçlü Bayburt ve güçlü Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz” dedi.
Konuşmalar sonrası Bakan Ağbal ve beraberindeki protokolle butona basarak 12 bin 500 metrekare alana yapılacak ve yaklaşık 35 milyona mal edilecek olan tesisin temelini attı.

DHA