BAKAN AĞBAL, ŞEHİT MEZARINI ZİYARET ETTİ
Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu sabah baba evine gittiği şehit Astsubay Üstçavuş Halil Türkoğlu' nun, Şehit Osman Tepesi’ndeki mezarını ziyaret etti ve dua okudu.
Bakan Ağbal, daha sonra da Bayburt Üniversitesi’nin 2015-2016 dönemi mezuniyet törenine katıldı. Bayburt Spor Salonu’nda düzenlenen törende Bakan Ağbal’ın yanı sıra Yargıtay Birinci Başkan Vekili Abdulkadir İlhan, Anayasa Mahkemesi üyesi Hicabi Dursun, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Çoşkun, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu ile mezun olan öğrenciler ve aileleri de hazır bulundu.
BÜTÇEDEN EN FAZLA PAY EĞİTİME
Mezuniyet töreninde öğrencilere yeni hayatlarında başarı temennisinde bulunduktan sonra konuşan Bakan Ağbal, bütçede en çok eğitime pay ayrıldığını kaydetti, AK Parti'nin iktidara geldiği dönemde eğitimi en öncelikli amaç ve hedef olarak belirlediklerini söyledi. Ağbal, "O zaman üniversite sayımız 80 civarındaydı. Bu ülkenin, bu milletin, bu ümmetin tek lideri Recep Tayyip Erdoğan sayesinde eğitime bütçeden en fazla payı verdik. Gerek ilköğretim, ortaöğretim ve gerekse yükseköğretimde de önemli adımlar attık. Her ilimize teker teker üniversiteler kurmaya başladık. Yeni fakülteler kurmaya başladık ve öğrenci sayılarımızı yüksek öğretimde belki de üç katına kadar artırdık. Artık gençlerimiz üniversite sınavlarına girdikleri zaman daha fazla kazanma şansları var ve yükseköğretime daha rahat erişebiliyorlar" dedi.
BAŞIMIZ DİK, ALNIMIZ AÇIK
Türkiye’nin son yıllarda öz güven kazandığını vurgulayan Bakan Ağbal, "Türkiye son 14 yıldır kaybetmiş olduğu özgüveni yeniden kazandı. Bu topraklarda, bu coğrafyada, bin yıldır yaşanan medeniyet yeniden yeşermeye başladı. Tarihimizle, kültürümüzle, öz benliğimizle barıştık ve birbirimizle daha fazla kardeş olduk. Başımız dik, alnımız açık. Dünyanın neresine gidersek gidelim, Türk olmaktan, Türkiyeli olmaktan son derece gurur duyuyorum. Bizim medeniyetimizde kardeşlik, birlik ve beraberlik vardır. Son 14 yılda birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirdik. Nereden olursak olalım, ne konuşursak konuşalım, ‘tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet etrafında’ birleşin diyorum. Biz bir ve beraber oldukça, kenetlendikçe, güçlü oldukça isterse 7 düvel karşımıza çıksın, kimse bu milletin sırtını yere getiremez. İnşallah her beraber Türkiye’yi çok daha güzel günlere birlikte taşıyacağız" diyerek konuşmasını noktaladı.
Bakan Ağbal, konuşmasının ardından, üniversite eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilere plaket ve hediyeler verdi, bin 550 öğrenci ile birlikte kep fırlatarak mezuniyet coşkusuna ortak oldu.

DHA