Meclis’te MHP’li Oktay Vural, “Seni gidi Dolmabahçeci” diye sataşınca Ala, “Dolmabahçe doğruydu” dedi. 

Foto: CİHAN


Veli TOPRAK/ ANKARA

Erdoğan, AKP’li bakan, parti yöneticileri ile HDP’lilerin Dolmabahçe buluşması için 21 Mart 2015 tarihinde, “Ben oradaki toplantıyı da doğru bulmuyorum. Hükümetin Başbakan Yardımcısıyla şu an parlamento içinde olan bir grubun yan yana o resmi vermesini ben doğru bulmuyorum” demiş ''Dolmabahçe Mutabakatı’ ifadesini de asla kabul etmediğini söylemişti.


İLKOKUL SEVİYESİNDE ANLATIYORUM

İçişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde Bakan Efkan Ala, CHP’li Levent Gök ve MHP’li Oktay Vural’la sık sık tartışmaya girdi. Konuşmasının ‘ilkokul müfredat seviyesinde muhakeme ile anlamaya’ yeterli olduğunu söyleyen Ala’ya, MHP’li Vural, “Bakan olmuşsun, ilkokul müfredatından bahsediyorsun” dedi. Ala-Vural tartışması devam edince ortaya Dolmabahçe itirafı geldi. İşte o diyalog:

Efkan Ala: Bir kere, senden öğrenecek değilim, sen nezaket öğren.

Oktay Vural: Seni gidi Dolmabahçeci!

Ejder Açıkkapı (AKP): Saygılı ol!

Ala: Sen nezaket öğren. O Dolmabahçe de doğruydu.

Vural: Dolmabahçeci! Hadi savun bakalım Dolmabahçe'yi!

Ala: Biz senden mertlik öğrenmeyiz, senin nezaket öğrenmen lazım.

Vural: Seni gidi çözümcü! Seni gidi Dolmabahçe mutabakatçısı

Ala: 2002’den beri ne yaptıysak arkasındayız, altına da imzayı atıyoruz. Senden öğrenecek değiliz. Senin politikan yüzde 10 alır, bizimki yüzde 50-49,5 alır, hadi!

Vural: Senin anlama sorunun var ya! Sana soruyorum mertçe…

EL HAREKETİ TARTIŞMASI

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da, kürsüde konuşurken komisyon sırasında oturan Bakan Efkan Ala’nın el hareketi yapması tartışma çıkardı. Arka arkaya 3 soru yönelten Çam, sorularını bitirdikten sonra hareketi gördü ve “Şimdi elinizi böyle yapmak hiç yakışmadı…” dedi. Ala ise “Sana yapmıyorum kardeşim! Benim hareketlerimi burada siz tayin edemezsiniz” oldu.

Çam “Kime yapıyorsunuz onu? Kos koca bakansınız, yakışıyor mu?” diye çıkıştı. MHP’li Vural da “Yani hiç yakışmıyor ya! Üslubuna dikkat etmez, hareketlerine dikkat etmez. Meclise hakaret edip duruyor. El kol hareketi yapıyor. Ceza verin, dışarı atın ya!” diye tepki gösterdi. Çam “Terbiyesiz… Saygısız…” diye bağırdı.

GEZİ ÇIKTI, TERÖRİSTLER GİTMEDİ

Bakan Ala, Oslo’da yapılan anlaşma çerçevesinde teröristlerin Türkiye’yi terk etmeye başladığını ancak Gezi olayları başlayınca bu gidişin durduğunu iddia etti. Ala, “8 Mayıs 2013'de geri çekilme başladı. Gezi olayları başladığında durdu” dedi. CHP’li Levent Gök ise, “Günahtır sizin yaptığınız” diye tepki gösterince Ala, “Türkiye Cumhuriyeti'nin İçişleri Bakanı olarak söylüyorum, Gezi olayları başladı, çekilme durdu” diye konuştu.