BAKAN ELİTAŞ, NEVŞEHİR'DE
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Dünya Erdemli İş Adamları Derneği'nin (DERSİAD) Nevşehir Şubesi hizmet binasının açılışına katılmak ve işadamları ile birlikte istişarelerde bulunmak üzere Nevşehir’e geldi. Elitaş, önce Nevşehir Valiliği’ni ziyaret etti. Burada Vali Mehmet Ceylan, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir Gizligider ile daire amirleri tarafından karşılanan Elitaş, sonrasında makama geçerek Vali Mehmet Ceylan’dan brifing aldı. Gazetecilerin ülke turizmin durumu ile ilgili sorusu üzerine Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, şu anda kamuoyunda en gözde olan sektörün deniz turizmi olduğunu ancak ülkemizin farklı cevherleri ve özelliklerinin ön plana çıkarılması gerektiğini vurguladı.
Kültür ve Turizm Bakanlarının deniz turizmi haricindeki kültür, doğa ve tarih turizmini tanıtma adına bugüne kadar büyük gayret gösterdiklerini anlatan Elitaş şöyle konuştu:
''Yeni Bakanımız Mahir Ünal, özellikle ülkemizin farklı güzelliklerini tanıtma anlamında çok güzel gayretler ortaya koydu. Nevşehir kültür ve tarih turizminin en önemli bölgelerinden biri konumunda bulunuyor. Kayseri de aynı coğrafyanın mensubudur. Bir tarafta kültür ve tarih turizmi, Kayseri’deki Erciyes’le birlikte kış turizmini ortaya çıkarmamız lazım. Kış turizminde Japonya ve Çin ön planda bulunuyor. Bunu biraz daha genişletmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Yayla havasını alıp peribacalarını izleme imkanı Göreme, Zelve, Uçhisar, Kaymaklı Yeraltı Şehri gibi yerlerde sunuluyor. Biz de gittiğimiz her yerde bunun reklamını yapıyoruz. En son İran Cumhurbaşkanı’nın ülkemizi ziyareti sırasında ve öncesinde de Başbakanımızla İran’a yaptığımız ziyarette Cumhurbaşkanının kabulünde 'İran halkının en güvenli gideceği turistik bölge, Türkiye’dir' diye ifade etmeleri bizim için çok önemlidir. Nevşehir’den kendilerine tekrar teşekkürlerimi iletiyorum. Biz, bölgedeki turistik yerleri görmelerini, tarih ve kültür turizmi yapmalarını tavsiye ediyoruz. Vatandaşlarımıza yönelik olarak da tarih ve kültür turizmi tavsiye ediyoruz. Ülkenizi bilmezseniz, başkalarına anlatma imkanınız olmaz. Kendi tarihimizi, kültürümüzü değerlendirdikten ve bildikten sonra başkalarına anlatma kolay olur. Bölgemizde iç turizmi de geliştirmemiz lazım. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal gerekeni yapıyor, biz de iç ve dış turizmi artırmak amacıyla olası zararları telafi etmek amacıyla teşvik tedbirlerimizi açıkladık. İnşallah, teşvik tedbirlerine bile ihtiyaç duyulmayacak diye ümit ediyoruz.”
ESKİ PARA İLE 2 KATRİLYONLUK YATIRIM ALINDI
Bakan Elitaş, Nevşehir Belediyesi’ne de geçerek Başkan Hasan Ünver’le görüştü. Ünver, AK Parti iktidarları ile alınları açık ve başları dik bir duruş sergilediklerini dile getirerek “Nevşehir Belediyesi olarak AK Parti iktidarları döneminde eski para ile 2 katrilyon liralık bir yatırım hareketliliğine sahne olduk. Geçmişte sadece yıllık 500 milyar liralık yatırımın bütçelendiği Nevşehir Belediyesi olarak bizim günlük yatırımlarımızın bedeli 470 milyar lira civarındadır. Bu orantı bile AK Parti olarak geldiğimiz bu noktayı çok iyi anlatıyor. Halen Nevşehir Belediyesi’nin öncülüğünde 11 bin kişinin de aynı anda ibadet yapabileceği, 2 bin 500 öğrencimizin eğitim göreceği ve 500 öğrencimizin de Kuran-ı Bilimler konusunda eğitim alabileceği bir Dini İlimler Kampusu ve Külliyesi’nin hizmete kazandırılması için yoğun bir çaba harcıyoruz. İnşallah, yeni eğitim ve öğretim dönemine eğitim kurumlarını hizmete kazandırırız. Külliyemizi de bu yıl sonuna kadar tamamlayabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Nevşehir Belediyesi olarak modern şehircilik dokusunu da ön plana alan çalışmalar başta olmak üzere sosyal ve kültürel alanlardaki çalışmalarımız aralıksız sürüyor'' dedi.
Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilli ve TBMM Başkanlık Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz ve Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver’in de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş da, AK Parti iktidarı ile Nevşehir’in olağanüstü bir gelişim içerisine girdiğini belirtti. Belediyelerde hizmetlerin etkin bir şekilde artırılması adına AK Parti olarak her türlü çalışmanın yerine getirildiğini ifade eden Elitaş, halen Büyükşehir Belediyeleri yasası ile ilgili bir taslak üzerinde çalışma yaptıklarını belirterek, bu taslağın yasalaşması halinde belediye gelirlerinin vatandaşları sıkıntıya sokmadan daha da artırılacağını ifade etti.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, daha sonra ziyaretin anısına Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’a, Avanos toprağından yapılı anfora takdim ederken, Elitaş da Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e, Kültepe-Kaniş'te ortaya çıkartılan Asur Ticaret Kolonileri dönemine ait ticari ortaklığı ortaya koyan çivi yazılı bir tabletin replikasını hediye etti. 

DHA