ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 76 şehirde daha önce yaşanan su sorunu çözdüklerini belirterek, "2 sene önce kuraklık vardı. Kuraklığa rağmen hiçbir şehre bidonlarla su taşındığını gördünüz mü? Çünkü biz bütün şehirlerin su meselesini 2040- 2050 yılına kadar, İstanbul'da 2071 yılına kadar kökünden çözdük" dedi.
Bakan Veysel Eroğlu, DSİ tarafından Niğde'ye yapılacak olan 65 milyon TL maliyeti olduğu belirtilen 9 tesisin temel atma törenine katılmak üzere kente geldi. İlk olarak Vali Necmeddin Kılıç'ı ziyaret eden Eroğlu, burada kent hakkında bilgi aldıktan sonra valilik bahçesine fidan dikti. Ardından Niğde Belediyesi'ne geçen Eroğlu, kısa süre önce umreden dönen AK Partili Faruk Akdoğan'ı ziyaret etti. Akdoğan'ın dokuma seccade hediye ettiği Eroğlu, ardından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen temel atma törenine katıldı.
'DÖRT DÖRTLÜK BÜYÜYÜYORUZ'
Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve vatandaşların da katıldığı törende konuşan Bakan Veysel Eroğlu, dünyada ekonomik kriz olmasına rağmen Türkiye'de çok güzel şeyler olduğunu söyledi. Eroğlu "Avrupalı gelişmiş ülkelerde büyüme sıfıra yaklaştı. Rusya'da filan büyüme negatif, eksi. Allah'a şükür Türkiye'de Sayın Cumhurbaşkanımız 'Dünyada kriz olsa bile Türkiye'de teğet bile geçmeyecek' diye söyledi. Şu anda biz her şeye rağmen 3 milyon misafirimiz var. Onların duası var. Ona rağmen dört dörtlük büyüyoruz. Eskiden bir gölet 22 yılda bitiyordu 45 milyon 30 metre yükseklikte, sulaması hariç. Biz bırakın göledi, barajı sulaması dahil 4,5 milyon TL'ye bitiriyoruz onda bire ve 18 ayda bitiriyoruz. 22 yıl nere 18 ay nere. İşte fark bu" diye konuştu.
'SADECE İSTANBUL'U SUSUZ SANIYORDUM'
Boşa geçirecek vakitleri olmadığını ve 'Orman Su İşleri Bakanlığı zamanla yarışıyor' sloganıyla çalıştıklarını ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti:
"Ben sanıyordum ki sadece İstanbul susuz. DSİ Genel Müdürü olduğum zamanlar daha sonra Çevre, şimdi de Orman ve Su İşleri Bakanı olduğumda baktım, 76 şehirde su yok. Kars'tan Edirne'ye kadar Mardin'den İzmir'e kadar, Sinop'tan Mersin'e kadar su problemi var. 76 şehre suyu götüren biziz. 2 yıl önce kurak geçti. Kuraklığa rağmen hiçbir şehre bidonlarla su taşındığını gördünüz mü? Çünkü biz bütün şehirlerin su meselesini 2040-2050 yılına kadar İstanbul'da 2071 yılına kadar su meselesini kökünden çözdük. 2019 yılına kadar bin 71 baraj, gölet ve sulama tesisini yapacağız Türkiye'de. Sulamaları hızla yapıyoruz bütün dere ıslahlarını yapacağız. Özellikle orman teşkilatımız, orman köylülerinin artık hasmı değil, hısmı olacak. Orman teşkilatıyla birlikte bazı alanları ayırdık. Artık eskisi gibi sadece çam dikmiyoruz. Oraya ceviz, badem dikiyoruz. En yakın köydeki vatandaşlara parselliyoruz. Kura çekip dağıtacağız. Zaten hükümetimiz eylem planı hazırlamıştı. 5 bin köye, 5 bin gelir getirici orman kuracağız."
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuşmasının ardından Çamardı-Ören Barajı, Ulukışla-Handeresi Barajı ve Sulaması, Merkez Kayırlı Barajı ve Sulaması, Çamardı Bademdere Barajı ve Sulaması, Ulukışla Kılan Gelindileği Barajı ve Sulaması ile 4 adet taşkın koruma tesisinin temelini attı. Törenin ardından vatandaşlara 2 bin fidan dağıtıldı.

DHA