Salih ÜÇTEPE-Akif ÖZDEMİR-Çağlar ÖZTÜRK ADANA, (DHA) - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Adana`da 209 milyon TL değerindeki 5 tesisin temelini attı.
Adana Menderes Spor Salonu`nda düzenlenen törene Bakanlar Veysel Eroğlu, Fatma Güldemet Sarı, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP`li Hüseyin Sözlü, AK Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Mehmet Şükrü Erdinç ve Tamer Dağlı ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Devlet Su İşleri Genel Müdürü Ali Rıza Deniz, Adana`da temeli atılan projelerle ilgili bilgiler verdi. Daha sonra söz alan Bakan Sarı, Diyarbakır`ın Sur İlçesi`nde yaşanan terör olayında şehit olan 5 asker için rahmet dilerken, "Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşanan menfur terör olaylarını şiddetle kınıyorum. Adana`yı marka şehir yapmak için kardeş bakanlığımız Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile var gücümüzle çalışacağız" dedi.
`BİZDEN ÖNCE BİR GÖLET 22 YILDA BİTİYORDU`
Bakan Eroğlu, Adana`yı çok sevdiğini belirterek şunları söyledi:
"Burada temel atma törenini gerçekleştirirken aynı zamanda projelerin bitiş tarihini ve saatini ilan edeceğiz. Eski Türkiye ile yeni Türkiye`nin farkını kısaca anlatacağım. Bizden 22 yıl önce temeli atılmış göletlerin tamamlanmadığını gördüm. Bir gölet 22 yılda ancak bitiyordu ve 45 milyona mal oluyordu. Biraz sonra göreceksiniz, gölet değil 2 barajın temelini atacağız 1 yıl zarfında da bitireceğiz. Eski Türkiye ile yeni Türkiye`nin farkı bu. Bir gölet 22 yılda 45 milyona biterken, biz bin günde bin gölet tamamladık. 500 bin dekarlık alanı sulamaya açtık. İnşallah en kısa zamanda bunu 1.5 milyon dekara çıkaracağız. 76 şehirde su yoktu, hepsine su verdik. 3 milyar 250 milyon fidan dikildi. En çevreci hükümet AK Parti hükümetidir."
Bakan Eroğlu konuşmasının ardından temeli atılacak projelerin yüklenici firma temsilcileri ile projelerin bitiş tarihini alarak taahhütname imzalarken bozuk orman alanlarının o çevrede yaşayan vatandaşlara tahsisi konusunda kura çekilişini yaptı. Bakan Eroğlu kura sonucu alan tahsis edilen köylülere sertifikalarını verdi.
DHA