BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin özellikle savunma ve güvenlik teknolojilerinde çok önemli bir yere geldiğini belirterek, "Türkiye bazı ülkelerin casusluk faaliyetine konu olacak bir noktaya geldi" dedi.
Polis Haftası nedeniyle Bağçeşme Mezarlığı'nda bulunan Polis Şehitliği'ndeki törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Ak Parti Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu ve Mehmet Ali Yılmaz ilçe belediye başkanları ve şehit polis yakınları ile vatandaşlar katıldı. Törenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Işık, MKE Silah Fabrikası Müdürü'nün milli silah projelerini satmaya çalışmasıyla ilgili olarak, "Bu bir açıdan çok üzücü ve şu an olay adli aşamada. Soruşturma bütün yönleriyle devam ediyor. Kişileri suçlamadan yapmamız gereken de şu; Türkiye artık Allah'a şükürler olsun özellikle savunma ve güvenlik teknolojilerinde çok önemli bir noktaya geldi. Bazı ülkelerin casusluk faaliyetine konu olacak bir noktaya geldi. Olayın detayını da bilmiyoruz ve ne olduğuna da yargı karar verecek. Bizim temel anlayışımıza göre kişinin suçu ispat edilene kadar suçsuzdur. Ortaya çıkan bilgiler ve belgeler casusluk faaliyetinin olduğu konusunda ciddi şüpheler uyandırıyor. Bu açıdan maalesef bu kadar üst düzeye gelmiş bir kişinin böyle bir casusluk faaliyetinin bir parçası olmuş olma şüphesi bile çok ağır bir şüphe" dedi.
Işık, Türkiye'nin kendi geliştirdiği silahları kullanan, dışa bağımlılığını azaltan bir ülke olduğunu açıklayarak, "Türkiye Allah'a şükürler olsun artık başkasının lisansıyla kendi tüfeğini yapan bir ülke değil. Tamamen kendi geliştirdiği silahlarını kullanan bundan dolayı da dışa bağımlılığını sürekli azaltan bir ülke. Bu çalışmalara devam edeceğiz. Bunun Ar-Ge kısmında bakanlığımızın ve TÜBİTAK'ın çok yoğun çalışması ve gayreti var. Bu çalışmalar sürecek bu konuda daha dikkatli ve tedbirli olmak durumundayız. Hiçbir vatanseverin bu tip şeylere asla girmeyeceğini düşünüyoruz. İnşallah yargı en güzel şekilde olayı bütün yönleriyle aydınlatır. Suç işlediyse hak ettiği cezayı alır, suç işlemediyse aklanır gelir diye düşünüyoruz" diye konuştu.
ŞEHİT VERMEYİ GÖZE ALARAK TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ
Işık tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek şöyle konuştu:
"Rabbim mekanlarını cennet etsin. Tabi bu topraklar bize kolay vatan olmadı. Bu toprakların vatan olması için hemen hemen her ailemizde şehit var. Arzu ediyoruz ki yeni şehitler gelmesin. Ama ülkemizin birliği ve bütünlüğü için, halkımızın huzuru ve güvenliği için de yapılması gereken tüm çalışmalar yapılacak. Teröristlere karşı yapılması gereken tüm operasyonlar yapılıyor. Gönül arzu eder ki hiç şehit olmasın. Ama şehit vermeyi de göze alarak bu terörün kökünü kazımak hepimiz için en önemli ve öncelikli görev. Şu anda da bu yapılıyor. Gerçekten askerimiz, polisimiz, jandarmamız, köy korucularımız tam bir koordinasyon içerisinde terör örgütüne tarihindeki en büyük kayıplarını verdiriyor. Bu terör örgütü silah bırakana kadar tamamen etkisiz hale getirilene kadar bu mücadele kararlılıkla devam edecek. Bundan hiç kimsenin tereddüttü olmasın. Bu topraklarda bin yıldan fazladır kardeşçe yaşayan insanlar birlik ve beraberlik içerisinde huzur ve güvenlik içerisinde kardeşçe yaşamaya devam edecek. Buna kast eden hainlere de hadleri her zaman olduğu gibi bildirecek. Bu noktada hiç kimsenin hiçbir tereddüt taşımamasını arzu ederiz."
ABD'DE BİR KÖPRÜ İNŞATI 20 YILDIR DEVAM EDİYOR
İzmit Körfezi Asma Köprüsü'nün Mayıs ayında trafiğe açılmasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü söyleyen Işık, "Köprü büyük bir hızla ilerliyor. İnşallah Mayıs ayında trafiğe açılmasıyla ilgili çalışmalar yürüyor. Bunlar Türkiye açısından önemli projeler. Dün ABD'deydik. Bir eyalette bir köprü gösterdiler ve 20 yıldır devam ediyor dediler. Yani Allah'a şükürler olsun Türkiye artık bu konuda dünyada en iyi ülkelerden biri haline geldi. Şu anda aynı anda İzmit Körfezi Köprüsü devam ediyor, İstanbul'da 3'nücü köprü devam ediyor. Marmaray bitti Marmaray'ın yanında da lastikli araçların geçeceği tünel devam ediyor. 2017'de de o da bitecek. İnşallah 2020'den önce dünyanın ilk 3 katlı alt ve üstten lastik araçların ortasından da raylı sistemin geçtiği tüneli de boğazın altında inşa edeceğiz. Allah'a şükürler olsun. Türkiye gelişmiş ülkelerle arasındaki mesafeyi hızla kapatıyor. Bizim için bu noktada daha çok çalışmak, ülkemize daha iyi eserler kazandırmak en iyisini yapmak en önemli öncelik. Bunun gayreti içerisindeyiz ve bunun için çalışıyoruz."

DHA