BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, terör örgütünün tarihindeki en büyük yenilgiyi aldığını, terör örgütünün artık yolun sonuna geldiği söyledi.
İzmit'te Antikkapı Restaurant'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen toplantıya, gaziler ve şehit ailelerinin yanı sıra, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzelooğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Cemil Yaman, İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal katıldı.
'TERÖR ÖRGÜTÜ ARTIK YOLUN SONUNA GELDİ'
Terör örgütünün tarihindeki en büyük yenilgiyi aldığını söyleyen Bakan Fikri Işık, "Terör örgütü tarihindeki en büyük darbeyi aldı ve almaya da devam ediyor. Terör örgütü artık hiçbir yerde rahat edemez hale geldi. Son dönemde özellikle şehirlerde bombaların patlatılması terör örgütünün de artık yolun sonuna geldiğinin işaretidir. İnşallah bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Aziz şehitlerimizin hiç birisinin kanı yerde kalamayacak. O hainlerin hepsi teker teker hak ettikleri cezaları bulacaklar. Bununla ilgili de hiçbir şekilde en küçük bir taviz verilmeyecek" dedi.
'ÜLKE İÇERSİNDEKİ HAİNLERİ KULLANIYORLAR'
Türkiye'nin büyümesini engellemek için ülke içersindeki hainlerin kullanıldığını söyleyen Bakan Işık konuşmasına söylü sürdürdü:
"Bu toprakların bize vatan olması için verdiğimiz şehitlerin yanında bu toprakların bizim için ebedi vatan olarak kalması için verdiğimiz pek çok şehidimiz var. Tarihin her döneminde şehit verdik ve şimdi de şehit vermeye devam ediyoruz. Türkiye ne zaman bir hamle yapma imkanı olsa, ne zaman bir hamle yapsa, gücüne güç katmaya başlasa, büyümeye ve gelişmeye kalksa ülkenin büyümesine engellemek için dış mihraklar ve onların içersindeki işbirlikçileri Türkiye'nin gücünü kırmak, büyümesini engellemek, hamlesini boşa çıkarmak için hemen harekete geçiyor. Maalesef bu dış mihraklar zaman zaman içerimizde de hain bulmakta zorlanmıyorlar" diye konuştu.

DHA