Mahir ALAN ADIYAMAN, (DHA) - BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 29 masum cana kast eden teröristin taziyesine gidilmesinin hiçbir demokratik ülkenin kabul edeceği davranış olamayacağını ve mutlaka gereğinin yapılması gerektiğini söyledi.
Adıyaman`da bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, sabah saatlerinde beraberinde Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Adın, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ile Oturakçı Pazarı`nda esnafla bir araya geldi.
Esnaflarla sohbet eden Bakan Işık, terör ve şiddeti övme, destekleme, yardım ve yataklık etmenin dünyanın hiçbir yerinde terörle arasına mesafe koymayan siyasi partilerin demokratik yapının bir parçası olarak görülemeyeceğini söyledi.
Bir partinin meşrutiyetinin demokratik düzene olan bağlılığı ile ölçülebileceğini belirten Bakan Işık, şunları söyledi:
“Terör ve şiddet arasına koyduğu mesafeyle ölçülür. Bu acıdan son dönemde HDP’nin özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra tavırları teröre tavır koyma, teröre mesafe koyma, terörle arasında bir bariyer koyma, bir engel koyma tavrı değil, aksine terörü ve teröristi öven, onlara cesaret veren, onları destekleyen bir anlayış. Bunu hiçbir demokratik sistemin hiçbir demokratik devletin kabul etmesi düşünülemez. Demokrasilerde herkes halka gider kendini anlatır halktan destek ister ve o aldığı destek ölçüsünde parlamentoda temsil eder. Şu anda HDP maalesef 7 Haziran`dan sonra halktan aldığı bu desteği yanlış yorumlayarak terörün adeta bir maşası konumuna geldi. Terörü öven destekleyen cesaretlendiren hatta zaman zaman görüyorsunuz yardım ve yataklık eden bir konuma geldi. Bunu hiçbir demokratik ülkenin kabul etmesi mümkün değil. 29 tane masum cana kast eden teröristin taziyesine gitmek hiçbir demokratik ülkenin kabul edeceği, hiçbir halkın kabul edeceği davranış olamaz. Bunun mutlaka gereğinin yapılması lazım bu noktada sayın cumhurbaşkanımızın inanıyorum ki; bu gereği yapılması noktasında çağrısına Türkiye Büyük Millet Meclisi uyacaktır. Bu noktada dokunulmazlığını kaldırılıp hukukun hesap verilmesi sağlanacaktır,”
DHA