BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, memleketi Düzce’de mehteran takımıyla karşılandı. Bakan Özlü, "Bakanlık ilave bir güçtür. Bunu bölge için, Türkiye için, Düzce için iyi değerlendireceğiz" dedi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 65'inci Hükümeti’nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak yer alan Faruk Özlü, bakan olmasından sonra ilk ziyaretini memleketi Düzce’ye yaptı. Bakan Özlü, TEM otoyolu Kaynaşlı gişelerinde partililer tarafından karşılandı. Karşılama sırasında kurban kesildi, Düze Belediyesi’ne bağlı mehteran takımı gösteri yaptı. Partililerle tek tek tokalaşan Bakan Özlü, ardından parti otobüsüne binerek Ak Parti Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan ve Ayşe Keşir ile birlikte halkı selamladı.
AK Parti Düzce İl Binasında açıklamalarda bulunan Bakan Özlü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkür etti. Düzce'nin uzun zamandır Ak Parti'ye önemli bir desteği olduğunu ifade eden Bakan Özlü, şöyle konuştu:
"Bu destek 2002'den beri devam ediyor. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız bunu değerlendirdiler. Bizleri Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile görevlendirdiler. Düzce için değil sadece bölge için de çok önemli. Kendimi sadece Düzce’nin değil Türkiye’nin bakanı olarak düşünürüm. Özellikle Düzce'mizin, Sakarya'nın, Kocaeli'nin, Bolu'nun, Zonguldak'ın Karabük ve Bartın'ı içine alan bölgenin kalkınması ve gelişmesi için çok özel gayret sarf edeceğiz. Ben tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Sözlerimizi yerine getireceğiz. Bu sadece bizim değil Düzceli milletvekillerimizin ortak başarısıdır. Biliyorsunuz Bakanlık ilave bir güçtür. Bunu bölge için, Türkiye için, Düzce için iyi değerlendireceğiz."
"OLUMSUZ HABER YAPMAYIN"
Bu sırada Bakan Özlü, basın mensuplarından Düzce hakkında olumsuz haberler yapmamalarını istedi. Ankara’da olumlu işlerden kimsenin haberi olmadığını, olumsuz işlerden ise herkesin haberi olduğunu söyleyen Bakan Özlü, "Çok rica ediyorum Düzce'de biz olumlu işler, olumlu icraatlar yapalım. Siz de olumlu haberlerle Düzce'yi Türkiye'nin gündemine taşıyın. Bu hepimizin ortak sorumluluğudur" dedi. 
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

DHA