BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Türkiye’yi teknoloji üreten ilk 10 ülke arasına sokacağız. Teknoloji üretecek ve ürettiğimiz teknolojiyi ticarileştireceğiz" dedi.
Düzce Valiliği tarafından verilen iftara Bakan Özlü’nün yanı sıra Düzce Valisi Ali Fidan, AK Parti Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan ve Ayşe Keşir, Garnizon Komutanı Albay Bilal Güvenir, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, daire amirleri ve muhtarlar katıldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü iftar sonrası yaptığı konuşmada, şöyle dedi:
"Siyaseti üst kalite seviyesine taşıyacağız. Hepimiz birbirimize daha fazla destek olacağız. Başbakanımız sayın Binali Yıldırım’ın ifadesiyle ‘Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyacağız.’ Milletvekili, belediye başkanı, muhtar, kamu kurumlarımız, STK’lar, bizler bir bütünüz. Ancak, herkes sadece ama sadece kendi işini yapacak. Hiç kimse milli iradenin yerini yani siyasetin yerini almaya, onun önüne geçmeye, onun rolünü üstlenmeye kalkmasın. Bizler bir zincirin halkasıyız ve bu zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür. Bu nedenle birbirimize her zaman destek olacağız. Birbirimize kızmayacağız, birbirimize küsmeyeceğiz. Şey Edebali’nin vasiyetini başkalarından önce kendimize okuyacağız. Hepimiz önce kendimize bakacağız. Önce kendimizi düzelteceğiz. Kardeşlerimizin doğrularını, kendilerimizin yanlışlarını göreceğiz. Dedikodu siyasetine son vereceğiz."
TÜRKİYE’Yİ TEKNOLOJİ ÜRETEN İLK 10 ÜLKE ARASINA SOKACAĞIZ
Bakan Özlü, Türkiye’yi teknoloji üreten 10 ülke arasına sokmak için çaba harcadıklarını belirterek şöyle konuştu:
"Şu anda Düzce milletvekilliği ile Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığı gibi iki önemli vazifeyi birlikte yürütüyorum. Bu iki vazifeyi de çok değerli emanet olarak görüyorum. Bakanlık görevi Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın takdiri ile verilen bir görev. Milletvekilliği ise yine onların takdiri ve Düzceli hemşerilerimizin bize yüklediği vazifedir. Bu yüzden milletvekili olmak benim için ayrı bir önem ve değer taşıyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak Türkiye’nin tamamında Bilim ve Sanayinin gelişmesi için çalışacağım. Türkiye’yi teknoloji üreten ilk 10 ülke arasına sokacağız. Teknoloji üretecek ve ürettiğimiz teknolojiyi ticarileştireceğiz."
İftar ardından Bakan Faruk Özlü ve protokol üyeleri Hakkari şehitleri Sözleşmeli Piyade Er Cihan Aksarı ile Özel Harekat Polisi Sabri Altınbaş’ın evlerine giderek aileleriyle buluştu. Özlü daha sonra Gölyaka Belediyesi’nin düzenlediği etkinliğe katıldıktan sonra kentten ayrıldı.

DHA