Ahmet ÜN DİYARBAKIR, (DHA) - ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Diyarbakır`da hava trafiğinin son 10 yıl içerisinde 10 kat arttığını söyledi. Devam eden ve planlanan 28 proje olduğunu belirten Bakan Yıldırım, harcama tutarının 2 milyar 600 milyon lirayı geçtiğini kaydetti.
Bugün Diyarbakır`a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Vali Hüseyin Aksoy ile birlikte havalimanı ve çevre yolunda incelemelerde bulanarak görevlilerden bilgi aldı. Bakan Yıldırım, yol çalışmasını yapan iş makinesine binerek, gazetecilere poz verdi.
TÜRKİYE`NİN 2`NCİ BÜYÜK ÇEVRE YOLU
Çevre yolunu incleme sırasında kısa konuşma yapan Bakan Binali Yıldırım, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi`nden bekledikleri destek alamadıklarını anlattı. Bakan Yıldırım, "Yolun kalan kısmının kamulaştırma çalışması yapılacak. Biz isterdik ki belediyeden bu konuda destek alalım. Ama hak getire, destek falan yok. Ne yapılım? Belediye, yerel yönetim destek vermiyor diye Diyarbakır`ın işi yarım kalacak değil. Bütün imkanları kullanacağız. Diyarbakır`ın çevre yolu bittiğinde Türkiye`nin ikinci büyük çevre yolu olur. Birinci Ankara 120 kilometre, burası ise 100 kilometre."
TAŞINAN İNSAN SAYISI 200 BİNDEN, 2 MİLYONA ULAŞTI
Beraberindekilerle birlikte daha sonra Vali Hüseyin Aksoy`u ziyaret eden Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada; Diyarbakır`da hava trafiğinin son 10 yılda, trafik akışının 10 kat arttığını belirterek, şöyle konuştu:
"Hava taşımacılığında Diyarbakır, son 10 yılda trafik akışı 10 kat arttı. Taşınan insan sayısı 200 binin altındayken, şu an 2 milyonun üzerine çıktı. Diyarbakır`da bakanlığımızın sorumluluğundaki işler için yapılan harcama 2 milyar 600 milyonun üzerindedir. Şu anda devam eden bir çok proje var. 19 tane devam eden projemiz var, 9 da planlanan projemiz var. Şartlar ne olursa olsun bölgeye, Diyarbakır`a burda yaşayan vatandaşlarımıza, geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bugünlerde ülkemiz zor şartlarda mücadelesini sürdürüyor. Ülkemizin başına bela olan terör faaliyetlerini sonlandırmak, kalkınma ve imar faaliyetlerini daha hızlandırmak için bu çalışmalara ara vermeden devam edeceğiz."
"BİZ YAPIYORUZ, ÖRGÜT KULLANILMAZ HALE GETİRİYOR"
Diyarbakır`ı geleceğe taşıyan projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Bakan Yıldırım, örgütün de bu projelere engel olmaya çalıştığını kaydederek, şöyle konuştu:
DHA