AKP’li yönetici, yeni Başbakan için “Bizim bir liderimiz var; Tayyip Erdoğan. Yeni dönemde Başbakan ‘1. Bakan’ olacak, yani bakanların en önde olanı” yorumunu yaptı. İşte AKP’li yöneticinin 22 Mayıs kongresi ve yeni döneme ilişkin ilginç açıklamaları...

KURUCU, DOĞAL LİDER


“14 Ağustos 2001’den beri partimizin kurucu ve doğal lideri Tayyip beydir. Lider sadece partisinin başında olan kişi değildir. Anayasa’ya göre Cumhurbaşkanı partisiyle ilişki kesilse bile bizim doğal liderimizdir. Bunu kimse ne inkar edebilir, ne de yok sayabilir. Seçimde aldığımız oylar Tayyip beye verildi.

1.BAKAN OLACAK


Yeni dönemde kiminle uyumlu çalışacak ise onu tercih edecektir. Seçtiği kişi bize genel başkan olacak, ancak lider olmayacak. Başbakan, bakanların içinde en önde duran, 1. Bakan olacak.

PARALEL HAREKET OLMAZ


Tayyip beyden sonra yerine gelen kişi, onun gibi olmaya çalışmamalı. Taksi durağına gitmek, gariban sofrasına oturmak, sürekli her yerde olmaya çalışmak. Tayyip beyin paraleli gibi hareket ederseniz olmaz. O ABD’ye gittiyse sen (genel başkan) gitmeyeceksin. Aynı andı canlı yayın olmaz. Rekabet içinde, paralel hareket edince bu iş yürümez.

HOCA BAŞARILI İDİ...


Ahmet Davutoğlu başarılı bir Başbakan idi. Kimse ona bu anlamda laf söyleyemez. Parasal ilişkiler ve maddiyatla ilgili tek bir lekesi yoktur. Davutoğlu’nun yerine gelen kişi de yaşananları düşünecektir. Aynı yöntemi izlerse, bu ilişki yürümez. Tayyip beyle çalışan ona benzemeye çalışırsa gider.”