– KAYSERİ’de Barla Platformu, Seyyid Burhaneddin İlim Vakfı, İstanbul İlim Kültür Vakfı ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Bediüzzaman sergisi açıldı. Sergide Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2014 yılında üzerine el yazısıyla not düşüp imzaladığı Risale’i Nur Külliyatından 'İşaretül İcaz' eseri de sergilendi. Açılışa Said Nursi’nin öğrencisi 93 yaşındaki Abdullah Yeğen de katıldı.
Gevher Nesibe Müzesinde, Barla Platformu, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ile Kayseri Seyyid Burhanettin İlim Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen sergiye Ak Parti Isparta Milletvekili Sait Yüce, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Said Nursi’nin öğrencisi Abdullah Yeğen ve davetliler katıldı. Açılışta konuşan Said Nursi’nin öğrencisi Abdullah Yeğen de yaptığı konuşma da Risale’i Nur hakkında bilgiler verdi. Yeğen konuşmasında şunları söyledi:
“Benim hakkımda söylediğiniz güzel sözleri Allah dua olarak kabul etsin. Talebe ne yapar, talebe dersini layıkı ile yapar. Üstad derdi ki, bu zaman şahıs ve şahsiyet zamanı değil, bu zaman şahsı manevi zamanıdır. Said Nur, şahsi maneviyi teşkil etmiş biridir. Cumhuriyet hükümeti kurulalı Risale’i Nur vazifesi yapmaya ahdetmiş, üstadımız bütün zorluklara göğüs germiştir. Üstad insanlara bana bağlanmayın, Risalei Nur’a bağlanın derdi.”
6 Nisan'a kadar açık kalacak sergide Birinci Said ve yeni Said dönemleri, Risale-i Nur’un doğuşu ve nesil yılları 1876-1960 dönemleri arası eserler sergilendi. Sergilenen eserler arasından Said Nursi’nin pamuklu iç yeleği, yün çorabı, Risalei Nur sayfalarından bazıları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 25 Ocak 2014'de “Merhum üstadımızın arzularının yerine getirilmiş olmasının huzuru içindeyiz, devamı dileğiyle" diye kaleme alınıp imzalanmış, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları arasında bulunan Risal’i Nur Külliyatından İşaretül İcaz eseri de sergilendi.

DHA