Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı`nda başına isabet eden gaz fişeğiyle ağır yaralanan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede, 14 yaşında yaşamını yitiren Berkin Elvan doğum gününde mezarı başında anıldı.

Foto: DHA


Oğlunun mezarına sarılan anne Gülsüm Elvan gözyaşı döktü.

Berkin Elvan`ın doğum günü nedeniyle aile, yakınları ve bazı arkadaşları Elvan`ın, Feriköy Mezarlığı`ndaki kabrini ziyaret etti. Oğlunun mezarına sarılan anne Gülsüm Elvan, `Bebeğim ne olur kalk gel artık yaralarını sarayım... Yavrum dayanamıyorum Berkinim... Ben gideyim yavrumun yaralarını sarayım... Yavrum daha küçük kendi başına bir şey yapamıyor` diyerek dakikalarca gözyaşı döktü.

Foto: DHA


Elvan`ın sürekli ağıt yakması ziyarete gelen yakınlarının duygulanmasına neden oldu. Mezar taşının üzerine kapanarak ağlayan anneyi, yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Ağıtlarını sürdüren Elvan, daha sonra bir otomobille mezarlıktan götürüldü.

`BUNU YAPANLAR UTANSIN`

Burada konuşan Sami Elvan, `Bugün bizim çocuğumuzun doğum günü. Bugün çocuğum yaşasaydı evinde belki arkadaşıyla belki de bir kız arkadaşıyla 17 yaşını kutlayacaktı. Maalesef biz çocuğumuzun başında, en mutlu gününde hüzünlü anlar yaşıyoruz. Bunu yapanlar utansın. Bunu yapanlar inanıyorum ki mutlaka bir gün halk önünde hesap verecekler` dedi. DHA