GEZİ  Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'nda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede, 15 yaşında yaşamını yitiren Berkin Elvan ölümünün 2. yılında mezarı başında anıldı.

Anne Gülsüm Elvan, anma sırasında sinir krizi geçirince ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Berkin Elvan'ın Feriköy Mezarlığı'ndaki kabri başındaki anmaya anne Gülsüm, baba Sami Elvan ile Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ile Medeni Yıldırım, Ahmet Atakan ve Abdullah Cömert'in aileleri re katıldı.

ANNE GÜLSÜM ELVAN HASTANEYE KALDIRILDI
Anmaya ilk gelen Dayı Kenan Düzgün Elvan'ın mezarı başında fenalaştı. Düzgün'e ilk müdahaleyi olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptı. Daha sonra baba Sami Elvan, anne Gülsüm Elvan'ın da aralarında olduğu Taksim Dayanışması üyeleri mezarlığa geldi. Anne Gülsüm Elvan, oğlunun mezarına uzanarak "Yavrum ben geldim. Yaralarımı sar" diyerek uzun süre gözyaşı döktü. Sinir krizi geçiren anne olay yerindeki ambulansla hastaneye kaldırıldı.

"HESAP SORACAĞIMIZIN SÖZÜNÜ BİR KEZ DAHA VERİYORUZ"
Elvan Ailesi ve Taksim Dayanışması adına Mücella Yapıcı tarafından yapılan açıklamada " Umudun çocuğunu hatırladığımız her an Berkin bize direnmeyi öğretiyor. Bugün bile burada bizi birleştirdi, iki sene önce milyonları birleştirdiği gibi. Hepinizin huzurunda, devletten ve katillerinden hesap soracağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz" denildi.

"BU DAVADAN DA HİÇ BİRŞEY BEKLEDİĞİM YOK"
Baba Sami Elvan ise yaptığı konuşmada, 2 yıldır adalet arayışlarının sürdüğünü belirterek "Son aldığım bilgiler ismi açıklanan kişinin ifadesinin alındığıdır. Şunu biliyoruz ki bu kişileri hala sakladıklarını, davayı hala düşürmeye çalıştıklarını çok net biliyoruz. Ayrıca bu davadan da hiç birşey beklediğim yok hepinize duyurulur. Berkin'in emrini veren kişiler yargılanmadığı sürece o polisin yargılanmasının da anlamı yok" dedi.

Foto: DHA - Berkin Elvan mezarı başında anıldı


Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ise yaptığı konuşmada, "Yanımızda olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. 3 yıldır canımız yanıyor, yüreğimiz yanıyor. Umudun çocuğuydu Berkin. O bir umuttu bizim için. Ama maalesef onu da yitirdik. Canımız yanıyor" şeklinde konuştu. Açıklamaların ardından Elvan'ın mezarına karanfiller ve bir ekmek konuldu.