Beşiktaş Bursaspor maç özeti haberimizde. Süper Lig 14. haftasından sahasında Bursaspor ile karşılaşan Beşiktaş, rakibi karşısında aradığı gollere ikinci yarıda ulaştı. Şampiyonlar Ligi'nde alınan mağlubiyetini taraftarına unutturmak ve gönlünü kazanmak isteyen Beşiktaş, Bursaspor'u 2-0 yenmeyi başardı. İkinci yarıda kazanılan iki penaltıyı gole çeviren Beşiktaş puanını 32'ye yükseltti. Salı gün Kiev'de sahaya çıkan takımdan üç değişikle sahaya çıkan Beşiktaş'ı taraftarı yalnız bırakmadı ve maç başından sonuna kadar tezahüratlar ile destek oldular. Beşiktaş Bursaspor maç özetini aşağıdaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz.

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Beşiktaş, Bursaspor'u ağırladı. Karşılıklı ataklar ile geçen maçta goller ikinci yarıda geldi. Beşiktaş'ın kazandığı iki penaltıyı da gole çeviren Cenk Tosun, takımını iki farklı öne geçirdi. Maç böyle bitecek derken Bursaspor'da Emre Taşdemir 90+2'de farkı bire indirdi ve maçın skorunu belirledi. Beşiktaş puanını 32'ye yükseltirken Başakşehir'in deplasmanda berabere kalması ile liderliğe ortak oldu. Bursaspor'da Sercan Yıldırım, yedek kulubesinde yaptığı itirazlar sonrasında ikinci sarı karttan kırmızı kart yedi. Beşiktaş Bursaspor maç özetini, maçlarını gollerini aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Beşiktaş Bursaspor maç özeti izle

MAÇIN EN ÇOK TARTIŞILAN POZİSYONU
Beşiktaş Bursaspor maçında ilk yarının uzatma dakikalarında gerçekleşen bir pozisyon çok tartışıldı. Beşiktaşlı Marcelo'nun Bursaspor kalecisi Harun Tekin ile girdiği mücadelede ayağına bastığı pozisyonda yeşil beyazlılar kırmızı kart beklediler fakat hakem Bülent Yıldırım Beşiktaşlı futbolcuya sarı kart göstermesi sosyal medyada çok konuşulan konulardan biri oldu. Bursasporlu futbolcular ne kadar itiraz etseler de hakem kararından vazgeçmedi.

BEŞİKTAŞ BURSASPOR MAÇINDAN ÖNEMLİ ANLAR
İlk yarısında atak olan takım Bursaspor olurken Beşiktaş ikinci yarıya daha istekli ve arzulu başladı. İkinci yarının 52. dakikasında Gökhan Gönül'ün ceza sahası içinde düşürülmesi sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Beşiktaş adına penaltıyı kullanan Cenk Tosun, kaleciyi farklı köşeye yatırarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Maçın 65. dakikasında bu sefer Oğuzhan, ceza sahası içinde iken müdahele sonrası kendini yerde buldu. Hakem Bülent Yıldırım bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Cenk Tosun bu penaltı atışını da gole çevirerek Beşiktaş'ı 2-0 öne geçirdi.

Maçın uzatma dakikalarında ise Bursaspor'dan Emre Taşdemir, yaşanan karambolde topu Beşiktaş ağları ile buluşturdu ve farkı bire indirdi.

13. dakikada çalımlarla ceza yayına gelen Olcay’ın sert şutunda top yandan auta çıktı.
17. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazından John’un şutunda kaleci Fabri topu kontrol etti.
23. dakikada Merter’in ceza sahasına ortasında Batalla’nın penaltı noktasının sol çaprazına gönderdiği topla buluşan Deniz’in gelişine şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.
27. dakikada Cenk Tosun’un ara pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Aboubakar’ın yavaş giden şutunda Aziz Behich meşin yuvarlağı kale çizgisinden uzaklaştırdı.
52. dakikada John ceza sahası içinde Gökhan Gönül’ü düşürünce hakem Bülent Yıldırım penaltı noktasını gösterdi.
53. dakikada penaltı atışını kullanan Cenk Tosun, topu filelerle buluşturdu. 1-0
63. dakikada sağ kanattan Batalla’nın ortasında ön direkte Necid’in kafa vuruşunda top az farkla auta çıktı.
64. dakikada ceza sahasında topla ilerleyen Oğuzhan’ı Merter yere düşürünce hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi.
65. dakikada penaltı atışını kullanan Cenk Tosun topu ağlara gönderdi. 2-0
80. dakikada Oğuzhan’ın pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Aboubakar’ın şutunda meşin yuvarlak kaleci Harun Tekin’den döndü.
90+1. dakikada ceza sahasında yaşanan karambolde topla buluşan Emre Taşdemir meşin yuvarlağı ağlara yolladı. 2-1

Stat: Vodafone Arena
Hakemler: Bülent Yıldırım xx, Asım Yusuf Öz xx, Uygar Bebek xx

Beşiktaş: Fabri, Adriano, Tosic, Marcelo, Gökhan Gönül, Necip Uysal, Atiba, Olcay Şahan (Tolgay dk. 46 ), Oğuzhan Özyakup (Gökhan İnler dk. 90+2 ), Aboubakar , Cenk Tosun (Ömer Şişmanoğlu dk. 88 )

Bursaspor: Harun Tekin , İsmail Konuk, Aziz Behich, Erdem Özgenç, Ertuğrul Ersoy, Jorquera, Merter Yüce (Sinan Bakış dk. 85 ), Batalla, Del Valle (Necid dk. 56 ), Joshua John (Emre Taşdemir dk. 56 ), Deniz Yılmaz

Goller: Cenk Tosun (dk. 53 pen. ve 65 pen.) (Beşiktaş), Emre Taşdemir (dk. 90+1) (Bursaspor)
Kırmızı kart: Sercan Yıldırım (dk. 90+4 yedek kulübesi) (Bursaspor)
Sarı kartlar: Necip, Marcelo, Adriano (Beşiktaş), Merter, Harun, Ertuğrul Ersoy (Bursaspor)