Kiev'de soğuk hava, hakemin de kötü yönetimiyle buz gibi soğuk sonuç getirdi. Beşiktaş Dinamo Kiev maçı temsilcimizin 6-0'lık mağlubiyetiyle sonuçlandı. Beşiktaş Dinamo Kiev maç özetini izlemek için haberin devamındaki linki kullanabilirsiniz. İşte Beşiktaş Dinamo Kiev maçının golleri, özeti ve Şampiyonlar Ligi'nde gecenin maçlarının toplu sonuçları...

BEŞİKTAŞ DİNAMO KİEV MAÇ ÖZETİ İZLE

BİR BEBEK VAKASI DAHA!

Beşiktaş, Dinamo Kiev karşısında aldığı yenilgiyle Şampiyonlar Ligi'ne veda etti etmesine amamaçın İskoç hakemi Craig Thomson,Ukrayna ekibinin 12. adamıydı adeta… Geçen sezon UEFA'da Fenerbahçe'yi doğrayan Ivan Bebek'in yönetimi hafızalarda taze iken dün skandal kararları veren isim İskoç hakemdi. 29. dakikada faulle uzaktan yakından ilgisi olmayan pozisyonda penaltı çalan Thomson, işin rengini bir anda değiştirdi. Penaltıyla kalmayıp bir de Andreas Beck'e kırmızı kart gösteren İskoç hakem, hem Beşiktaş'ı 10 kişi bıraktı hem de 2-0 geriye düşmesine neden oldu. Neredeyse tüm pozisyonlarda takdir hakkını Ukrayna temsilcisinden yana kullanan Thomson'ın bu ilk vukuatı da değil. Thomson, 2 sezon önce Beşiktaş'ın Club Brugge'e 2-1 mağlup olduğu maçta Belçika ekibinin lehine yine haksız penaltı düdüğü çalmıştı.
FIFA Kokartlı eski hakem Selçuk Dereli, Craig Thomson’un kararları ile ilgili “İskoç Hakem Craig Thomson'un, Dinamo Kiev'li oyuncunun Beck'e yaptığı net faulken tam tersi kararla hem penaltı hem kırmızıya hükmetmesi hakemlik adına utanç. Maçın sonucunu direkt etkileyen bu skandal karar Şampiyonlar Ligi seviyesine yakışmadı” değerlendirmesinde bulundu.

REBROV'DAN TARAFLI AÇIKLAMA

Dinamo Kiev’in teknik direktörü Sergiy Rebrov, maçın İskoç hakeminin adaletsizlik yapmadığını söyledi. Back’in pozisyonundaki kararın doğru olduğunu dile getiren Ukraynalı çalıştırıcı, hakemi ön plana çıkararak takımın iyi oyununa gölge düşürülmemesi gerektiğini ifade etti.
Rebrov basın toplantısında, “Hakemin adaletsizlik yaptığını görmedim. Hakem kırmızı kart gösterdi. Bu diğer oyuncuları etkilemiş olabilir. Oyuncunun ayağına darbe vardı, bunu da karşılığı var. Bu oyuncu çıkarılana kadar skor 1-0’dı. Her şeyi hakeme bağlayıp takımımızı küçümsemek doğru değil.” diye konuştu.

İŞTE HAKEME VE SOĞUK HAVAYA KURBAN GİTTİĞİMİZ STADYUM



ŞAMPİYONLAR LİGİ TOPLU SONUÇLAR



UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşaması oynanan 8 maç ile sona erdi. Devler Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam edecek takımlar şu şekilde:

A Grubu: Arsenal, Paris Saint Germain (Ludogorets Avrupa Ligi)

B Grubu: Napoli, Benfica (Beşiktaş Avrupa Ligi)

C Grubu: Barcelona, Manchester City (M.Gladbach Avrupa Ligi)

D Grubu: Atletico Madrid, Bayern Münih (Rostov Avrupa Ligi)

A Grubu

Basel (İsviçre) 1-4 Arsenal (İngiltere)

Paris Saint-Germain (Fransa) 2-2 Ludogorets (Bulgaristan)

B Grubu

Benfica (Portekiz) 1-2 Napoli (İtalya)

Dinamo Kiev (Ukrayna) 6-0 Beşiktaş (Türkiye)

C Grubu

Manchester City (İngiltere) 1-1 Celtic (İskoçya)

Barcelona (İspanya) 4-0 Borussia Mönchengladbach (Almanya)

D Grubu

PSV (Hollanda) 0-0 Rostov (Rusya)

Bayern Münih (Almanya) 1-0 Atletico Madrid (İspanya)