İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yanında düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit düşen 3 yıllık polis memuru Hakan Tanrıkulu'nun Türk bayrağına sarılı cenazesi, Sinop'un Durağan İlçesi Merkez Mahallesi'ndeki baba evinin önüne getirildi. Burada ailesi ve yakınlarından helallik alındı. Feryat ve ağıtların arşa yükseldiği evin önündeki törenin ardından şehidin cenazesi tören için İsmail Bey Camii önüne getirildi.  Buradaki törene Sinop Valisi Hasan İpek, AKP Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, protokol üyeleri, askeri erkan ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

FOTO:DHA FOTO:DHA


Törende anne Ayşe Tanrıkulu ve baba Bekir Tanrıkulu ayakta durmakta güçlük çekerek gözyaşlarına boğuldu.

FOTO:DHA FOTO:DHA


Anne Ayşe Tanrıkulu, oğlunun fotoğrafını öperek, "Nasıl kıydılar sana yavrum. Senin acına nasıl dayanacağım" diyerek ağıt yaktı.

FOTO:DHA FOTO:DHA


Şehit polis Hakan Tanrıkulu, kılınan cenaze namazı ardından Durağan Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ADANA'DA ÇİFTE ACI TEK TÖREN


Hain saldırıda şehit olan polis memurları 31 yaşındaki Adem Oğuz ve 22 yaşındaki Mehmet Atıcı da Adana'da son yolculuklarına uğurlandı. Merkez Sabancı Cami'nde düzenlenen uğurlamaya Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, milletvekilleri, vatandaşlar ve şehitlerin yakınları katıldı.  6 yıllık polis memuru olan Adem Oğuz'u son yolculuğuna uğurlamaya, 2 yıllık eşi Belkız Oğuz, 4 aylık oğlu Fatih Selim ile birlikte geldi. Şehidin babası Ali, annesi Yeter Oğuz da törende gözyaşlarına boğuldu. Anne Yeter ve Belkız Oğuz, şehidin tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

FOTO: Şehit polisler Mehmet Atıcı (solda) ile Adem Oğuz (sağda) Adana'da toprağa verildi.

6 AYLIK POLİSTİ


Şehit polislerden MHP Kayseri Milletvekili, eski TTK başkanlarından Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun yakın akrabası Mehmet Atıcı'yı son yolculuğuna uğurlamaya da babası İsmail, annesi Esin Atıcı ile birlikte çok sayıda akrabası geldi. Annesi Esin Atıcı, 6 aylık polis memuru olan Mehmet Atıcı'nın arkasından, "Kuzum, bizi bırakma" diye gözyaşı döktü.  Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı törene gelenlere cami girişinde üst araması yapıldı. Çatılarda keskin nişancıların nöbet tuttuğu cenaze namazlarını, İl Müftüsü Arif Gökçe kıldırdı. Törenin ardından şehitlerden Adem Oğuz, toprağa verilmek üzere Aladağ İlçesi'ne bağlı Kıcak Köyü'ne, Mehmet Atıcı ise İmamoğlu İlçesi'ne toprağa verilmek üzere götürüldü.

FOTO:DHA FOTO:DHA

BAŞSAVCI, HAKİM VE SAVCILARLA YÜRÜDÜ


Adana Adliyesi'nde görevli hakim ve savcılar da uğurlama töreninin bulunduğu alana yürüyüş yaptı. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'ın da katıldığı yürüyüşte, dev Türk bayrağı açıldı. Adliye çalışanları, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları ile Adliye binasından yaklaşık 300 metre uzaktaki Merkez Sabancı Cami'ne yürüyerek düzenlenen törene katıldı.

FOTO:İHA FOTO:İHA

KAYSERİ'DE DE ÇİFTE ACI


İstanbul'daki hain saldırıda şehit düşen polis memurları Yasin İke ve Osman Börklüoğlu için Kayseri Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törende gözyaşları sel oldu aktı. Patlamada şehit olan polis memuru Osman Börklüoğlu'nun Temmuz ayında düğün yapacağı ama hain darbe girişimi nedeniyle izinlerin iptal olmasından dolayı düğününü ertelediği ortaya çıktı.

FOTO:İHA FOTO:İHA


Beşiktaş'taki hain saldırıda şehit olan polis memurları Yasin İke ve Osman Börklüoğlu'nun naaşları Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Burada düzenlenen törene, Törene Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, protokol üyeleri ve şehitlerin yakınları katıldı. Törende şehit yakınları gözyaşlarına boğulurken, Şehit Osman Börklüoğlu'nun eşi Özge Börklüoğlu'nu yakınları teselli etti. Anne Yeter Börklüoğlu ise 'Ciğerim, Osman'ım' diyerek gözyaşı döktü.

FOTO:İHA FOTO:İHA


Öte yandan, Şehit Polis Memuru Osman Börklüoğlu'nun 15 Temmuz'dan önce düğün yapmak için izin alarak Kayseri'ye geldiği ancak 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında izinlerin iptal olmasıyla İstanbul'a döndüğü öğrenildi. Osman Börklüoğlu'nun Ekim ayındaki düğün töreni ile hayatını Özge Börklüoğlu ile birleştirdiği öğrenildi.

FOTO:DHA - Törende Özge Börklüoğlu'nun, elinde 2,5 ay önce çekilmiş düğün fotoğrafıyla koşup şehit eşi Osman Börklüoğlu'nun tabutuna sarılması, herkesi ağlattı. FOTO:DHA - Törende Özge Börklüoğlu'nun, elinde 2,5 ay önce çekilmiş düğün fotoğrafıyla koşup şehit eşi Osman Börklüoğlu'nun tabutuna sarılması, herkesi ağlattı.


Ayrıca, Şehit Osman Börklüoğlu'nun eşi Özge Börklüoğlu, törende düğün fotoğrafını göstererek, 'Seni benden ayırdılar' diyerek gözyaşı döktü.

FOTO:DHA FOTO:DHA


İstanbul’daki hain saldırıda şehit düşen Hüseyin Akyüz’ün naaşı Bursa’daki evinden gözyaşları ve dualar eşliğinde cenaze namazının kılınacağı camiye götürüldü. Şehit babası Nizam Akyüz oğlunun fotoğrafına sarılarak, “Şehidim, hakkını helal et bize. Onun hakkı var bizde. Ben de hakkımı helal ettim” dedi.

FOTO:DHA FOTO:DHA

MUŞ'TA TÜRÇE VE KÜRTÇE AĞITLAR


İstanbul Beşiktaş'taki hain terör saldırısında şehit olan polis memuru Murat Yılmaz, memleketi Muş'ta Türkçe ve Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı. Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yanında bombalı terör saldırısında şehit olan polis memuru 22 yaşındaki Murat Yılmaz için Muş Valiliği önünde tören düzenlendi. Neriman- Nazım Yılmaz çiftinin 4 çocuğundan en küçüğü Murat Yılmaz'ı yüzlerce kişi son yolculuğuna uğurlamak için hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından şehit polis memuru için dua okundu. Şehit yakınları cenaze başında Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı. Törene katılanlar 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', ‘Kahrolsun PKK' sloganları attı. Şehidin babası Nazım Yılmaz ayakta durmakta güçlük çekti. Vali Seddar Yavuz tören boyunca şehit babası Nazım Yılmaz'ın elini bırakmadı. Törende konuşan Vali Seddar Yavuz, şöyle dedi: "Murat'ımı muradına eremeden kara toprağa gönderdiler ama biz biliyoruz ki inanıyoruz ve güçlüyüz. Biz Müslümanız elhamdülillah. Biz şehit olanların ölmediğine onların canlı olduğuna, diri olduğuna ve peygamber efendimize komşu olduğuna iman ederiz. O yüzden ölümler bizim için ölüm değildir. Başlangıçtır, diriliştir, Allah'a kavuşmaktır. Allah yolunda ölmektir. İşte Murat kardeşimizde öyle yaptı. Vatanına, milletine, bayrağına ve dinine sahip çıktı ve gencecik yaşında şehit oldu." Tekbirler eşliğinde ambulansa konulan şehidin cenazesi Çağlayan Cami'ne götürüldü. Murat Yılmaz'ın cenazesi kılınan cenaze namazı sonrası Taşo Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

FOTO:İHA FOTO:İHA


Beşiktaş'ta çevik kuvvet polisine yönelik düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Adem Şerin'in cenazesi son kez Gaziantep'teki baba ocağına getirildi. Şehit Adem Serin'in cenazesi, burada şehidin annesi İsminur ve babası Refik Serin ile çok sayıda yakını, seveni ve mahalleli tarafından karşılandı. Ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grup ise "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atarak, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi. Şehidin anne ve babası da göz yaşlarını tutamazken, Adem Serin'in kız kardeşi Emine Serin ağabeyinin beresi, erkek kardeşi Ahmet Serin ise çevik kuvvet polisi kıyafetleri ile şehidi karşıladı.
Şehidin yakınları son kez tabuta sarılıp, öperek Adem Serin'e veda etti. Anne Refik ile baba İsminur'un da göz yaşlarına boğulduğu törende, yapılan duaların ardından şehidin cenazesi cenaze namazı kılınmak üzere Bahattin Nakıboğlu Camii'ne götürülmek üzere alandan ayrıldı.  Cenaze baba ocağından tekbirlerle uğurlandı.

FOTO:Reuters FOTO:Reuters

FATİH CAMİİ'NDEKİ TÖRENE ERDOĞAN DA KATILDI


Şehit polis memuru Haşim Usta Fatih Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.  Şehit polis memuru Usta'nın cenazesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

FOTO:İHA FOTO:İHA


Beşiktaş'taki hain terör saldırısında şehit düşen polis memuru Haşim Usta için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Kadir Topbaş,Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Kılınan cenaze namazının ardından helallik alındı. Şehit için helallik alınırken, duygusal anlar yaşandı.

FOTO: Reuters - Erdoğan, damadı Berat Albayrak ile birlikte saf tuttu. FOTO: Reuters - Erdoğan, damadı Berat Albayrak ile birlikte saf tuttu.


Şehit Haşim Usta , polis memuru arkadaşlarının omuzlarında cenaze aracına götürüldü. Bu sırada birçok vatandaş da şehidin tabutuna omuz verdi. Cenaze aracına konulan Usta'nın naaşı Edirnekapı Şehitliği'ne  defnedildi.